İşlemci GPU tabanlı oyun performansını az da olsa etkiler mi?

Merhaba, merak ettiğim bir soru var başlıkta belirttiğim gibi. Benim işlemcim diyelim ki R5 1600 veya R3 1200 olsun. GTX 1050 Ti ekran kartıyla RDR2 Low 1080P'de 45 FPS alıyorum olayım. R5 3600'e geçersem FPS'm en azından 55-60'a çıkar mı? Bunu gerçekten merak ediyorum, cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Oyundan oyuna değişir ama RDR 2 gibi ekran kartını yoran oyunlarda ekran kartını güncellemek daha iyi performans artışı sağlar.

Oyundan oyuna değişir ama RDR 2 gibi ekran kartını yoran oyunlarda ekran kartını güncellemek daha iyi performans artışı sağlar.
Aslında işlemcim i5 6400 ve 8 GB Ram ile aldığım değerler bu 1080p 45 FPS. Şimdi dual 16 GB kullanıyorum ve anakart + işlemci güncelliyorum, ekran kartını uzun bir süre sonra alacağım ama FPS bir miktar artacaktır diye düşünüyorum güncel sistemle oynasam mı karar veremedim. Oyunu 2. kez bitireceğim.

Az çok bayağı etkiler. Ortalama ve maksimum FPS hiçbir şeydir. Güçlü işlemci %1 low FPS'i yükseltir, olası takılmaları ortadan kaldırır ve akıcılığı artırır. 1200'den atıyorum 3600'e geçersen ekranda gördüğün FPS değişmeyecek dahi olsa oyun deneyimin ve akıcılık önemli derecede yükselir.

Teşekkürler. Oyun 45 FPS iken bile gayet akıcı. Sadece 60 FPS deneyimine ulaşmak istiyorum. Bu arada çok az daha koyarak işlemciyi R5 3600 almaya karar verdim sistemimi güncelliyordum hatırlarsanız bir konuda. Anakartı geçen haftalarda aldım.

3600 60 kareyi rahatça çizecek güce sahip RDR2'de bir endişen olmasın. Ben 3300X ile ayarları en dibe indirip FPS testi yaptığımda şehir içinde 70-80, dağda bayırda 120+ FPS çizdirebiliyordu. 3600 de bundan geri kalamayacaktır aynı çekirdek güçlerine sahipler. Gerisi senin ekran kartının gücüne ve oynamak istediğin ayarlara kalıyor.

Tabii RAM'lerin de eğer değilse 2x8 GB olsun, Ryzen işlemciler çift kanaldan güzel performans artırırlar.

Kingston Fury 2X8 16 GB 2400 MHz CL15 ramlara sahibim. Oyunda bahsettiğim sistemde ve 1X8 ram ile bu değerleri alıyordum. Bu sefer bayağı bir güncelleme yaparak test edeceğim. İçimi rahatlattınız teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…