İşlemci güç kablosunu takınca sistem açılmıyor

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımın işlemci güç kaynağı kablosu takılı değilken bilgisayar açılıyor ama taktığım zaman açılmıyor. İşlemci tam oturmadığı için veya işlemci soğutucusunun ayağı kırık olduğu için olabilir mi? Söylediğim kablo şu şekilde:

Bu kablo bilgisayarda takılı değilken bilgisayar açılıyor ama görüntü gelmiyor. Sorun nedir?

İşlemcim İ5-7500 ve güç kaynağım da 600W.

Dosya Ekleri

• IMG_20210522_190121.jpg
    IMG_20210522_190121.jpg
    144,7 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Arkadaşlar bilgisayarımın işlemci güç kaynağı kablosu takılı değilken bilgisayar açılıyor ama taktığım zaman açılmıyor. İşlemci tam oturmadığı için veya işlemci soğutucusunun ayağı kırık olduğu için olabilir mi? Söylediğim kablo şu şekilde:

Bu kablo bilgisayarda takılı değilken bilgisayar açılıyor ama görüntü gelmiyor. Sorun nedir?

İşlemcim İ5-7500 ve güç kaynağım da 600W.

Kısa devre olabilir.

Soğutucu kaynaklı olabilir mi? Pek sanmam.
Kablo sorunu olabilir veya PSU.

Kısa devre olabilir.

Soğutucu kaynaklı olabilir mi? Pek sanmam.
Kablo sorunu olabilir veya PSU.
Soğutucu zaten sıkıntılı hocam, pazartesi günü değiştireceğim. Soğutucunun bir ayağı kırık ve bu sebepten dolayı işlemci tam oturmuyor olabilir. İşlemci kaynaklı bir sorun olabilir mi? Çünkü diğer parçalarda sorun gözükmüyor. İşlemcinin pert olmasından korkuyorum açıkçası.

Soğutucu zaten sıkıntılı hocam, pazartesi günü değiştireceğim. Soğutucunun bir ayağı kırık ve bu sebepten dolayı işlemci tam oturmuyor olabilir. İşlemci kaynaklı bir sorun olabilir mi? Çünkü diğer parçalarda sorun gözükmüyor. İşlemcinin pert olmasından korkuyorum açıkçası.

Eğer tam oturmuyorsa işlemci tam baskı almıyor demektir ondan kaynaklı olabilir.
Ben bu konuyu işaretleyim sen pazartesi günü yaz istersen.

Veya etiketlersin.

Eğer tam oturmuyorsa işlemci tam baskı almıyor demektir ondan kaynaklı olabilir.
Ben bu konuyu işaretleyim sen pazartesi günü yaz istersen.

Veya etiketlersin.
Peki hocam. İşlemci umarım ki zarar görmemiştir. Şu zamanda yeni bir işlemciyle uğraşmak istemiyorum açıkçası. 😅

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı