PSU'yu OCCT testine soktum. 15 dakikadır açık şu an bir problem yok ama ekran kartı TDP değeri 175 W ve şu an 170-175 kullanıyor. Ama işlemci 65W TDP değeri varken 46.5 sabit şu an oynama yok. Bu normal mi bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Çok drop yiyorum sorunun belki PSU'dan olabileceğini düşündüğüm için sormak istedim.
İşlemcinin PL2 limitindeki Turbo Time Limiti aşılmış ve 45 W olan PL1 limitine düşmüş, ısınmayı önlemek için PL2 değerinde duracağı sürenin bir sınırı var. Bir sorun değil, önlem. Kaldırabilirsin istersen bu TTL'yi ThrottleStop'tan ama gerek yok.
@ubiiyy 5600 genelde yük altında 100W kadar güç tüketimine kadar çıkıyor. Sizin değerler düşük bu yüzden kararsız çalışıyor olabilir. BIOS ayarlarını sıfırlayıp deneyin. Soğutucun nedir?
Kağıt üstündeki TDP değerinin üstüne çıkabiliyor mu? Bilmediğimden soruyorum. Soğutucum Dark Freezer X127. çok format attım zaten BIOS'la alakalı olduğunu zannetmiyorum.
Kağıt üstündeki TDP değerinin üstüne çıkabiliyor mu? Bilmediğimden soruyorum. Soğutucum Dark Freezer X127. çok format attım zaten BIOS'la alakalı olduğunu zannetmiyorum.
Soğutma ve anakart iyiyse çıkıyor. Anakart kendiliğinden overclock yapıyor genelde. Yani TDP değerlerinin 2 katınada çıkabilirsin.
Format ile BIOS'u alakası yok. BIOS'un güncel değilse güncelle. Eğer eski BIOS varsa güncellediğin zaman sorun düzelebilir.
Soğutma ve anakart iyiyse çıkıyor. Anakart kendiliğinden overclock yapıyor genelde. Yani TDP değerlerinin 2 katınada çıkabilirsin.
Format ile BIOS'u alakası yok. BIOS'un güncel değilse güncelle. Eğer eski BIOS varsa güncellediğin zaman sorun düzelebilir.
BIOS güncel ve formattan sonra BIOS ayarlarının hepsi gittiği için öyle söyledim. Yine de sıfırlar yazarım.
BIOS işini daha yapmadım ama OCCT testinde her şeyi test ediyordum. VRAM testinde geldiğimde birkaç dk sonra 20 küsur hata verdi. 2. yapışımda 3. saniyede bilgisayar dondu bir daha gelmedi ve sürücü çöktü sanırsam öyle bir hata geldi. 3. yapışımda da aynısı oldu, ne yapacağım?