İşlemci güç yönetimi ayarları nasıl?

metin2oynuyorum

Hectopat
Makaleler
3
Oyunlarda 2-3 aydır anlık FPS düşmesi yiyordum. Ben de bu olayı fan temizliği, termal macuna bağlıyordum ve fan sesleri çok çıkıyordu internette gezerken oyun oynarken vs. ben de bu olayı internetten bir video izleyerek görsele koyduğum işlemci yönetimi ayarını 99 yaparak çözdüm Allah razı olsun o videoyu yapandan

Ve eskiden görev yöneticisinden CPU hız yeri 3.50 GHz 4 GHz şeklindeydi bunu yaptıktan sonra 1.68 GHz'nin yukarısına çıkmamakta ve fan sesi yapmıyor hiçbir şekilde ve anlık FPS düşmesi yemiyorum. Sizce yaptığım bu ayar doğru mu bir zararı var mıdır? Hep böyle kullanmalı mıyım? Bilgisayardan fazla anlamıyorum yardım ederseniz ve ayrıntılı söylerseniz mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    7 KB · Görüntüleme: 184

Düşük GHz bir sorundur hem ani lag sorunu yaşıyorsunuz yanlış anlamadıysam sorunun işlemcide olduğunu size ne düşündürdü.

Düşük GHz bir sorundur hem ani lag sorunu yaşıyorsunuz yanlış anlamadıysam sorunun işlemcide olduğunu size ne düşündürdü.

İnternetten ani FPS düşmesi çözüm videolarına bakarken böyle bir video görüp denedim ve gerçekten işe yaradı ben bilgisayarın iç temizlik, termal macundan şüpheleniyordum
1.68 GHZ'de fan sesi gelmemesi normal çünkü işlemci çalışmıyor.
İşlemci çalışmasa oyunda çalışmaz demek ki işlemci çalışıyor

Mecaz yaptı 1.60 GHz dediğiniz hızdan 2 GHz'e yükselme için böbreğini verecek admalar tanıyorum siz bilirsiniz ama internete video çeken kişi kim ise yapıtığınız işlemcinin yükünü azaltmak başka bir şey değil işlemciyi yüksek performansa alabilirsiniz ya da parkcontrol indirip onu kulanabilirsiniz. Lag girmesinin 1 sebebi yoktur HDD kulanıyorsanız eski ise bile sebebi olabilir.

SSD kullanıyorum. Sistemim ise ;
RX560X 4GB
8 GB RAM DDR4
AMD RYZEN 3550H CPU

SSD kullanıyorum. Sistemim ise;
RX560X 4 GB.
8 GB RAM DDR4.
AMD Ryzen 3550h CPU.

Anlayamadım sistemin bu mu emin misin ve böyle güçlü bir sistemde iyi bir sitemdee GHz 1.60 yaptın dostum sistemin bu şekilde güçsüzleştimen çok garip hangi oyunlarda FPS düşüyor.

Anlayamadım sistemin bu mu emin misin ve böyle güçlü bir sistemde iyi bir sitemdee GHz 1.60 yaptın dostum sistemin bu şekilde güçsüzleştimen çok garip hangi oyunlarda FPS düşüyor.
Bütün oyunlarda işlemci güç yönetimini 99 yapmadan önce anlık fps düşmesi yani 120-130 da giderken aniden 15-20 ye düşüp 2-3 saniye sonra düzeliyordu ve bu 2-3 dk aralıkla hep olup oyun bile oynatmıyordu ve bu 2-3 aydır oluyordu gaming laptopumuda 1 yıl önce aldım dediğim gibi 2-3 ay öncesine kadar hiç böyle bir sorun yoktu işlemci güç yönetimini 99 yapmadan da fps dropunu çözebiliyordum nasıl derseniz fanları nitrosense uygulamasından maks a alarak öyle 5769 rpm ye çıkıyordu gpu fan hızıyla cpu fan hızı buda aşırı fan sesi yapıyor oyunun sesini bile duyamıyorum ama artık fan hızına hiç dokunmadan bu işlemci ayarını düşürerek güzel bir sonuç elde ettim sorduğum kişiler ise fps drobunu fan temizliği ve termal macun yenilenmesi yapın dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…