İşlemci hızı sabitleme

7wems

Decapat
Merhaba.

İşlemci hız sabitlemeyle ilgili CMD'den Recep Baltaş'ın verdiği kodu yazdım. İşlemcim görev yöneticisinden baktığımda sabit hızda çalışıyor bunu geri almanın bir yolu var mı?

İşlem merkezinden güç seçeneğini değiştirsem de hızı düşmüyor.

[Çözüm] Laptopta oyun oynarken FPS düşmesi - Technopat Sosyal '

Son düzenleyen: Moderatör:
powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583 -ATTRIB_HIDE

powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583 -ATTRIB_HIDE
Bu 2 kodu girdiniz sanırım. "-ATTRIB_HIDE" komutlarındaki "-" işaretini "+" olarak değiştirirseniz çözülmüş olacağını belirtmiş Recep Baltaş.

Denedim onları da sadece gizleniyorlar ama hızım sabit kalıyor değişmiyor.

Verdiğim komutlar normalde güç seçeneklerinde olmayan iki ayarı etkinleştirmektedir. Komutları aynı şekilde yazıp sadece sonundaki "-" ibaresini "+" yaparak bu ayarları tekrar gizleyebilirsiniz
ozaman throttle stop programını indir
ordan yükselt

Öncelikle herkese merhaba.

Benim bilgisayarım 3 GHz detekliyor ve sorun şu normal yüdedeki bir kullanımda bile en az 3.17 GHz alıyorum ve bu bilgisayarın fazla ısınmasını ve herhangi bir oyun oynarken kapanmasına sebep oluyor.

ThrottleStop önerrirseniz işlemcinin deteklmidiği yabancı bir dil şeklinde yazıyor ve ardından uygulamayı bilgisayardan silmeye başlıyor.

Yardım edenlere şimdiden çok ama çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ryzen master ile de yapılabiliyordu galiba ama ben yapamamıştım orası ayrı karışık geldi arayüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…