İşlemci hızı vs RAM hızı

B.goodies

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba,

Uzun süredir takip ettiğim foruma yeni sistemimi tamamlamam ile üye olmaya karar verdim,

Sistemim şöyle ;

İ5 6600k
Msi Z170A Gaming M3
Kingston HyperX 2666 MHz D4 CL15
Thermaltake waterperformer 3.0
Msi Rx 480 8 GB
Ocz Trion 256 GB SSD
Samsung 1 TB 5200rpm HDD
Dark N10

Soruma gelicek olursam şöyle ki:

Bios üzerinde XMP ve Gameboost olarak iki seçenek var.
Açıkcası henüz XMP'den işlemci overclock olayına girmeye yeltenmedim, daha öncede deneyimim olmadı ancak RAM clock hızını 2666'ya sabitledim.

Öbür taraftan Gameboost profilini seçersem eğer RAM clock hızı 2400'e sabitleniyor işlemci hızı ise 3.5 GHz den 4.1 GHz'e çıkıyor,

Bu iki seçenek arasında sizlerin tavsiyesi nedir ?

İşlemci 3,5 Ghz-RAM 2666

Yada

İşlemci 4.1 Ghz-RAM 2400 Mhz

Bu arada bilgisayarımı hem oyun hemde 3D modelleme ve render için kullanıyorum, tavsiyeleri bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi OC yaptığın zaman XMP devre dışı kalır. RAM frekansı oyun performansına (FPS) etki etmez. İşlemciyi 4.1 GHZ hızına çıkar ve RAM'ler de 2400 MHZ stok hızında kalsın, bu şekilde daha fazla performans alırsın.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Keşke HDD 7200 RPM seçseydiniz.

Öbür taraftan Gameboost profilini seçersem eğer RAM clock hızı 2400'e sabitleniyor işlemci hızı ise 3.5 GHz den 4.1 GHz'e çıkıyor,

Dediğiniz şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Keşke HDD 7200 RPM seçseydiniz.

Dediğiniz şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.

Merhaba,birkaç gündür yasaklıydım forumda

İşlemci hızını 4.5 GHz ve 1.325 V ayarlarıyla stabil olarak overclockladım,daha sonra RAM'leri 2666 MHZ hızına çıkarttım, 1 saatlik stress testinde 78 derece sıcaklıkları görünce sıvı soğutmanın radyatörüne ikinci fanı ekledim push-pull mantığıyla sıcaklık boşta 27 tam yükte ise 1 saatlik test sonrasında maksimum 71 derece sıcaklık gördü.

5200 RPM HDD'nin hikayesi ise şöyle ki benim eski laptop'tan çıkan HDD olunca atmaya gönlün el vermedi.

Tavsiyeniz için yinede teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı