İşlemci hızını düşürüp artırmam PC'ye zarar verir mi?

Variux

Hectopat
Merhabalar, benim laptopum en iyi performansla çalışınca 3.4GHz hızlara kadar ulaşabiliyor ancak bu şekilde fazla ısınıyor ve oyunlar kapanıyor ve masaüstüne atıyor bende oyun oynayacağım zaman düşük pil tüketimine alıyorum gerektiğinde de en iyi performansa alıyorum bu sık gidiş gelişler işlemciye veya PC'ye zarar verir mi?

Vermez ama oyunun keyfini kaçırır.
Sistem özelliklerini ve oyun içinde sistemin ulaştığı sıcaklıkları belirtir misin? En son ne zaman temizlik ve macun bakımı yapıldı?

Aslında çok bir değişiklik hissetmyorum oyunlardayken sıcaklık dışında. Tam güçteyken CPU 95 GPU 90 derecelere çıkıyor oyuncu bilgisayarlarında çok sorun olmuyormuş 100 dereceye kadar ama oyunlarım kapanınca böyle bir çözüm buldum.
Isı problemini atacağım 3 yöntemle çözebilirsiniz. Bilgisayarınızı düşük pil tüketimine almanız sadece işlemci değil ekran kartınızında iyi performans vermesini engeller.

1. Denediğim Çözüm
2. Denediğim çözüm (Recep Baltaş)
3. Denediğim çözüm (Burada konu sahibiyle mesajlaşmalarımı ve her şeyi denediğimi görebilirsiniz.)

Verdiğin adımlardaki 1. ve 2. adımların yaptıkları şeyler aynı sanırım işlemci hızındaki dalgalanmayı önleyip stabil çalışmasını sağlıyor. 3. adımdaki undervoltu da yapacaktım çok ısınınca temizlemesi için verdiğim bilgisayarcı ve araştırdığım forumlarda undervoltu önerdiler hatta oyuncu PC'lerini genelde undervoltsuz kullanmazlar dediler ama işlemci hızını düşürerek asıl sorunum olan oyunların kapanmasının önüne geçebildiğim için üşendim ve yapmaktan vazgeçtim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı