İşlemci iğnesi yamuldu

iPwnTrollz

Centipat
Daha fazla  
İyi günler değerli üyeler. Bu sabah kargoyla gelen AMD işlemcimin 3-4 iğnesi yamulmuştu. Bende iğne yardımıyla düzelttim lakin kasa olmadığı için deneme fırsatım olmadı. Bu işlemci düzgün çalışır mı? Eğer çalışırsa bu şekilde kullansam ileride bir sorun çıkarır mı? Düzelttiğim iğneler eskisi gibi oldu anakarta hemen oturuyor lakin yine de ileride bir sorun oluşturur diye korkuyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Prime95 işlemciyi %100 kullanarak hata olup olmadığını test ediyor.
Memtest86 ise RAM'lerde bir hata olup olmadığını test etmek için kullanılıyor.
HDD/SSD ve ekran kartını test eden programlar da var.
Tamam açıklamanız için teşekkür ederim.
Memtest bellekleri test ediyor, iletişimde bir sorun var mı tarzında. Prime95 ise yanlışı yoksa işlemciyi yüklüyor.
Değerli yorumunuz ve yardımınız için teşekkür ederim.
Hocam benim işlemcim geldiğinde de 5 pin yamulmuştu. İşlemciyi anakarta takmaya çalıştığınızda yerine oturmaz zaten. Ben pinleri kartvizit ve cımbız yardımıyla düzeltip taktım sıkıntı kalmadı. Pinler kırılmadığı sürece bozulacağını sanmıyorum hocam. Zor yani bozman.
Anladım peki uzun vadede bir sorun çıkardı mı size ?
Pinlerin fotoğrafını atar mısınız? Yandan ve üstten olacak şekilde.

@Karındeşen AMD 5000 serisinde İntel'i oyun performansında ezmişken yüksek bütçeli sistemde Intel öneren birisinden anca böyle bir yorum gelebilirdi zaten 🤭
Şu an işteyim 6 gibi eve geçince atabilirim ancak eğer o saatte müsait olursanız sizi yorumlarda rahatsız edebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı