İşlemci ile soğutucu arasındaki parça nedir?

Arkadaşlar altta atacağım beyaz şeyi, temizlik sırasında diğer resimdeki şeyin yanından çıkarttım, sonra toplarken beyaz şeyi 2. resimdeki şeyin üstüne koydum, sonra bilgisayarda güvenli moda alacakken falan mavi ekran verdi sonra düzelttim, bilgisayarı söküp bu şeyi çıkarttım, bir zararı var mıdır? Ya da bu ne işe yarar?

Muhtemelen işlemcinin (veya GPU) altındaki lehimlerin arkadaki metale değip kısa devre yapmasını önleyen yalıtkan parçadır. İşlemcinin üstüne koyduğunda işlemci yeterince soğumadığı için ısınıp mavi ekran vermiş olabilir.

Muhtemelen kuzey köprüsünün soğutulması için bir termal ped. Çünkü kuzey köprüsü güney köprüsüne göre daha çok ısınır. İşlemci de olabilir fakat bence işlemci değil. Çünkü işlemcide genellikle termal macun kullanılıyor.

Hocam işlemci değil zaten, işlemci arka tarafta oranın termal macununu kendim değiştirdim.
Bu arada üstünde durmuyordu kasa ilk açtığımda yanında duruyordu.

Hocam çıkarttım bunu, FPS düşmesi falan olur mu?

FPS düşmesi belirli nedenlerle olur ve o nedenlere etki edecek bir durum oluşursa ancak düşer. Sinek girdi, vida sallandı FPS düşer mi diye soru tek başına anlam ifade etmez. Bu durumlar sıcaklığı thermal throttle seviyesine getirirse düşme yaşanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…