İşlemci Isı Sensörü Hatası

Randielm

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
SAMSUNG ODYSSEY G6 OLED QHD 360HZ
INNO3D RTX5080 X3 OC
AMD RYZEN 7 9800X3D
ASROCK X870 PRO RS WI-FI
PATRIOT VIPER 5 RGB TUF 64GB 6600MHZ CL34 (4X16)
ARCTIC LIQUID FREEZER III 360
GIGABYTE 1000W 80+ GOLD PCI-E 5.0
Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVME SSD
KIOXIA EXCERIA PLUS G3 2TB M.2 NVME SSD
LIAN LI O11 VISION COMPACT
Herkese merhaba. İşlemci bostayken sıcaklık BIOS'ta 55, AIDA64 vb. programlarda 30 derece gözüküyor, kasadan sıcak hava üflenmiyor.
AIDA64 stres testini başlattığım anda 100 dereceye çıkıp sabitleniyor ve testi kapattığım anda da olması gereken sıcaklığa düşüyor. (5 dk sonunda 56'ya düşmüştü.) Sorunun sensörle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Sorum şu: Acaba hata sensörde midir? Sensörde ise hangi parçayı garantiye yollamam gerekiyor?
Şimdiden teşekkürler

Farklı bir yazılım ile denediniz mi? Her yazılım sıcaklığı farklı gösterir. İşlemci fanı tabanı ile işlemci IHS'i arasında gerekli temas olmayabilir. Termal macunu doğru sürdüğünüze ve işlemci tabanının işlemci IHS'ine tam temas ettiğine emin olun. İletkenliği ve yoğunluğu yüksek bir termal macun kullanmanızı öneririm. İşlemci bacaklarını kontrol edin. Montajı veya bakımı yaparken bacaklardan birisi dışarıda kalmış ve IHS'e temas etmiyor olabilir. Sistem özelliklerinizi detaylı bir şekilde belirtin.

Speccy ile de denedim onda da aida64 e gore bir kac derece dusuk gosteriyor. termal macunu dogru surdugumu dusunuyorum cunku sogutucu ve islemci arasinda ince bir tabaka seklinde yaydirdiktan sonra sogutucu pompasini monte ettim. Thermaltake tg4 macun uyguladim (elimde o vardi). Ilk montajladigimda anakart islemciyi gormemisti 2 3 kez söküp takmistim sonra gordu.
En son bi kez daha söküp temizleyip yeniden termal macun uygulayip monte ettim simdi sıkıntı yok ama pompayi biraz daha sıkı bağlandığımda islemciyi algilamiyor anakart. O yuzden biraz gevsek biraktim pompayi
Bacaklari kontrol edecegim ama nasil? Göz ile mi kontrol edeyim?

Sistem özellikleri
İşlemci: Core i7 7700k
Anakart: MSI z270 Tomahawk
Ram:Gskill tridentz 32GB (16x2) 3200MHz
İşlemci soğutucu: Gamepower Iceberg 240
Ekran kartı:MSI GTX 1080 Gaming X
PSU: Zalman ZM-700 700w 80+
SSD: Samsung 960evo 250gb
HDD: Toshiba p300 2TB 7200Rpm
Kasa: Corsair Spec-Alpha

HW Monitor programını dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…