İşlemci ısınırsa yavaşlar mı?

Kasa 10 senelik falan bilmiyorum termal macun yok şu an.

Yani kasam sürekli tozlanıyordu temizliyordum şimdi araştırdım kasa kapağı açıkken daha hızlı tozlanırmış. Yani kapağı kapatarak iki durumu birden çözdüm :D
Daha hızlı tozlanır, hava sirkülasyonu az olur.
Son olarak kesinlikle termal macun yenilemeniz gerekiyor.

Daha hızlı tozlanır, hava sirkülasyonu az olur.
Son olarak kesinlikle termal macun yenilemeniz gerekiyor.

Hocam gerçekten abartmıyorum 5-6 senedir yoktur bu bilgisayarın termal macunu. Termal macun ne işe yarıyor ki hem?

Kasa 10 senelik falan bilmiyorum termal macun yok şu an.

Yani kasam sürekli tozlanıyordu temizliyordum şimdi araştırdım kasa kapağı açıkken daha hızlı tozlanırmış. Yani kapağı kapatarak iki durumu birden çözdüm :D

Eki Görüntüle 1996387

Kapağı taktım anlık bu şekilde.

Aşırı ısınma sebebi termal macunun ömrünün bitmiş olması olabilir. Size tavsiyem bir bilgisayarcıya götürün, hem işlemcinin hem de ekran kartının termal macununu yenilesin. Ayrıyeten hava makinenız yoksa eğer hava makinesıyla içini iyice temizlesin. Fanları da aynı şekilde. Bunların hepsini 450₺'ye yaptırmıştım geçen ay. Büyük meblağ gibi gözükse de çok fark ettiriyor.

Hocam gerçekten abartmıyorum 5-6 senedir yoktur bu bilgisayarın termal macunu. Termal macun ne işe yarıyor ki hem?
Termal macunun işlevi çok. İşlemci ile soğutucu arasındaki ısı alışverişini sağlıyor. Kuruduğunda o işlevi gerçekleştirmiyor ve aşırı derecede ısınmalara yol açıyor. 6 ay - 1 yılda değiştirilmesi gereken bir şey.
Isınmasının sebebi şu an sadece termal macun gibi duruyor. Değiştirin.

Termal macun şu:
1698665514388.png

İşlemci ile soğutma bloğu arasında oluyor. İşlemci üzerine sürülüyor.

Ortalama kaç derece düşürüyor ısıyı?

Sistemi 6 ayda hadi bilemediniz yılda 1 kez bakım yaptırmanız lazım. Hem sistemin performansı artar hem ömrü uzatırsınız. Fan takılmadan termal macun sürülür işlemci ve ekran kartına. Sizinki de kurumuş. Eğer kendiniz bilmiyorsanız iyi bir bilgisayarcıya gidip yaptırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı