Herkese merhaba dostlar uzun süredir sistemimde çözemediğim bazı sorunlar var ve bu sorunları belki Technopat'ta çözebiliriz diye ümit ettim. Önce biraz sistemi ne amaçlarda kullandığımı sonra da neler olduğunu yazayım.
Öncelikle Grafik Tasarım okuyorum bu yüzden Photoshop ve Illustrator çok sık kulanıyorum kendimi eğitmiş olduğum After Effects ve Premiere Pro ile de işlerim oluyor ama asıl mevzu oyun oynamak ve twitch üzerinde yayında yapmak diyebilirim tabi PC biraz fazla yoruyor olabilirim.
Sistem Özelliklerim
* Anakart; Asus Z 270-P
* İşlemci; Intel 7700K (Hiç bir şekilde OC yapmadım)
* RAM; Corsair 1x16 3000 Mhz (CMK16GX4M1B3000C15)
* Ekran Kartı; Asus Rog Strix 1080
* Sıvı Soğutma; Cooler Master MasterLiquid 240
* Güç Kaynağı; NZXT E500 850W 80Plus Gold Full Modüler
* Monitör; Sisteme bağlı 3 monitör bulunuyor. ^^
Sorunlarımdan biraz bahsedeyim sistemi ilk topladığımda RAM'de uyumluluk sorunu yoktu 3000 MHz de aylarca kullandım bir süre sonra sistemi açmamak gibi bir sorun yaptı sonra RAM MHz düşürdüğümde sistemin açıldığını fark ettim işin garibi buradan sonra başlıyor Asus'a mail attığımda sistem ile RAM'in uyumsuz olduğunu belirtiyorlar ama sistemi arada 3000 MHz ile açabiliyorum ve gerçekten fark ediyor.
2. Sorunum ise sistemimde sıvı soğutma olmasına rağmen inanılmaz şekilde ısınma problemi var. Sistem boştayken bile yüksek ısı değerleri atıyor 40 derece yazıyorken bir anda 70 derece bile gözüküyor bakmış olduğum programlar da farklı farklı programlar bunlar.
Uzun süredir sorununu çözemediğim 2 sorun bunlar şu ara da sistemi düşük MHz de açtığımda OBS de donma falan yaptığına denk geldim gerçekten ne yapacağım konusunda artık pek fikrim yok, umarım yardımcı olabilirsiniz teşekkürler, iyi günler.