İşlemci ısısı aşırı artıyor

foles1010

Yoctopat
Daha fazla  
i5 10400F (Stok fan)
RTX 3050
Merhaba, bilgisayarımda 2 gün önceye kadar sorun yoktu ama bugün açtığımda herhangi bir şey açınca (tarayıcı veya oyun) işlemcim anında 70-80 dereceye kadar çıkıyor, işlemci soğutucusundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yapabileceğim herhangi bir şey var mı?

Son düzenleme:

İşlemci ısısı üstün yeteneklerimi kullanarak 90 dereceye kadar çıktığını düşünüyorum takmayın sıcaklığı koyun kasayı evin ortasına kalorifer görevi görsün doğal gaz masrafından kurtulursunuz.

Tarayıcıda bile ısınıyorsa fan yerinden çıkmış olabilir mi?

Fanını temizleyebilir ve ayrıyeten bir soğutucu alabilirsin.

Virüs bulaşmış olabilir arka planda çok uygulama çalışıyordur fanlar çalışmayı durdurmuştur ya da temizlenmesi gerekiyordur.

Fanını temizleyebilir ve ayrıyeten bir soğutucu alabilirsin.
Henüz bugün temizledim en yakın zamanda alıcam.

Virüs bulaşmış olabilir arka planda çok uygulama çalışıyordur fanlar çalışmayı durdurmuştur ya da temizlenmesi gerekiyordur.
Virüs yok arka planda çalışan uygulamayla ilgili değil bunlardan eminim temizliği bugün yaptım fanlar da çalışıyor, yeni soğutma almam gerek sanırım

Yani ihtimali az ama ama depolama olarak dolmuş olabilir darboğaz yaşanıyor olabilir (RAM ya da farklı parçalar da olabilir darboğaz ) ya da macunu kalitesizdir.

temizliği bugün yaptım fanlar da çalışıyor, yeni soğutma almam gerek sanırım
Fanı söktüysen termal macunu yenilemen gerekiyordu. Sökmediysen yerinden oynatmış olabilirsin. Aynısı başıma geldi. Bir tırnağı tam oturmamış 90 derecelere çıkıyordu. Güzelce oturttum düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…