İşlemci ısısı ekran kartı ısısını etkiler mi?

quiker1

Hectopat
Arkadaşlar merhaba benim 3060 Ti ekran kartım var biraz fazla ısınıyor, bugün Vatan'a gittim oradaki bir çalışana durumu anlattım, kendisi bana işlemcimi ve soğutucusunu sordu 3600X ve stok soğutucu dedim, oda bu yüzden de sistemin çok ısındığını, işlemcinin soğutucusunu değiştirmem durumunda ekran kartınında ısı olarak rahatlayacağını söyledi, bu doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içerisinde dolaşan havadan dolayı dolaylı yoldan olabilir belki ama direkt birebir olarak etkileyeceğini düşünmüyorum.

Fazla ısınıyor derken yük altında kaç derece oluyor ekran kartınız?

eğer kasanın yanı kapalı kullanıyorsan kasanın içinde dolaşan havanın iyi olması lazım kasanın önünde 2,3 tane fanı vardır genelde yoksa fan ekle eğer fan almak istemezsen veya fanın varsa biostan doğru hatırkıyorsam cha fan hızını arttır zaten hızını arttırdığında sesten anlarsın kasa erişmesi zor yerdeyse hangi fanı arttırdığını bilmiyorsan int bak hangi fan olduğuna bunları yaptın hala işlemcin çok ısınıyorsa kasanın yanını açabilirsin ama hızlı tozlanacaktır yada aklıma geldi şimdi ekran kartın fan hızını arttır şimdi eski yazıyı silmeye üşendim ama belki işine yarar işlemcini gerçekten boşta çok ısındığını düşünüyorsan önce macunu eskiyse yenile ben yılda bir değiştiriyom ama bazıları 4,6 ayda bir değiştirin diyor o işlemciler fazla ısınan oluyor genelde bunuda hala sıcak çalışıyor diyorsan yeni soğutucu alacaksın önde ki fanların hız kontrolu yapabiliyorsan onu da arttır istersen aklıma gelen bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…