İşlemci kaç pinle beslenmeli?

KelFero

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
Bilgisayarimda birkaç güncelleme yaptım.
İslemciyi 8 pinle veya 6 pinle beslediğim zaman Power atesleme yapmiyor 4 pinle ise sorunsuz calisiyor 4 pinle beslesem sorun olur mu veyahut 8 pinle neden çalışmıyor?
Anakart Gigabyte B450M S2H.
İslemci Ryzen 5 3500X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Bilgisayarimda birkaç güncelleme yaptım.
İslemciyi 8 pinle veya 6 pinle beslediğim zaman Power atesleme yapmiyor 4 pinle ise sorunsuz calisiyor 4 pinle beslesem sorun olur mu veyahut 8 pinle neden çalışmıyor?
Anakart Gigabyte B450M S2H.
İslemci Ryzen 5 3500X.

Acaba PCI-e ekran kartı güç kablolarını CPU güç girişine takıyor olabilir misiniz? İşlemci için 4 veya 4+4 şeklinde olur tek 8 veya 2+6 şeklinde olmaz ekran kartı için onlar.

Acaba PCI-e ekran kartı güç kablolarını CPU güç girişine takıyor olabilir misiniz? İşlemci için 4 veya 4+4 şeklinde olur tek 8 veya 2+6 şeklinde olmaz ekran kartı için onlar.

Evet olabilir şoyle bir sorunum daha var uzay montaj iken sorunsuz calisiyor fakat kasaya takinca calisiyor fanlar donuyor 3 sn sonra kapaniyor
Yukseltme ayaklarda var anakart kasaya değmiyor.

O konuda anakart aynası USB portlarına kısa devre yaptırıyor olabilir.
Nasıl cozebilirim bu durumu
PSU ne? Bu büyük bir sorun. PSU arızalı olabilir.
Everest marka 420 w
6 pin ile besleme ne gördüm ne duydum.

Siz ekran kartının ekstra 2 güç beslemesini takmıyorsunuzdur inşallah. Çünkü kısa devre durumuna düşebileceği için güç kaynağı kendisini korumaya alıyordur.
Psu umuda 1 adet 4 pin kablo var bir adet 6 ve 1 adet 2 pin var 2 tane 4+4 yok malesef

Nasıl cozebilirim bu durumu.

Everest marka 420W.

PSU umuda 1 adet 4 pin kablo var bir adet 6 ve 1 adet 2 pin var 2 tane 4+4 yok maalesef.

4+4 yoksa o zaman tek 4 pin ile besleme yapmalısınız. Başka bir kablo yoksa takmaya uğraşmayın. Bozarsınız anakartı. Hatta işlemciye bile belki zarar verebilir. Ki aslında kısa devre koruması sağ olsun zarar görmemiş bilgisayarınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı