İşlemci kendini sınırlıyor

Greenville

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
RAM
4.2
Anakart
Hp-15bw0xx
Hem R5 M330 ekran kartım hem de işlemcim ile yaptım.
Atlas OS kurarak CS:GO oynamayı başardım.
Ancak oyunu oynarken 1.38'e sabitleniyor.
Boştayken değerler bunlar:

Bu da AIDA64 sonucu:

Oyun bilgisayarı olmadığı için oyuna girdiğin zaman işlemci ısınıyor ve frekans düşürüyor.

Yüksek performansa alarak girmeyi dene ama bence de ısıdan dolayı yapıyor gibi. En son ne zaman termal bakım ve temizlik yaptın?

ThrottleStop kullanarak işlemci üzerindeki sıcaklığa bağlı kısıtlamaları kaldırabilirsiniz fakat pek tavsiye etmem.

Yüksek performansa alarak girmeyi dene ama bence de ısıdan dolayı yapıyor gibi. En son ne zaman termal bakım ve temizlik yaptın?
Hiç yapmadım.
ThrottleStop kullanarak işlemci üzerindeki sıcaklığa bağlı kısıtlamaları kaldırabilirsiniz fakat pek tavsiye etmem.
Amd ilemciye yapılmıyor.
Oyun bilgisayarı olmadığı için oyuna girdiğin zaman işlemci ısınıyor ve frekans düşürüyor.
Nasil çözebilirim?

Hiç yapmadım.

Amd ilemciye yapılmıyor.

Nasil çözebilirim?
Hocam Kaliteli bir macun al en az 5-6 derece ısı iletkenliği olan bir macun olsun ve güzel bir temizlik yap PC ye tam performans da çalışacaktır ve ömrü uzayacaktır PC nin.

Hocam Kaliteli bir macun al en az 5-6 derece ısı iletkenliği olan bir macun olsun ve güzel bir temizlik yap PC ye tam performans da çalışacaktır ve ömrü uzayacaktır PC nin.
Yakın zamanda SSD takviyesi yapacağım. Onu yanında yaparım. Csgo gibi biraz daha ağır oyunlarda ne kadar oynarsan oyna herhangi bir kapanma olmuyor.
Fakat people playground gibi; roblox gibi hafif oyunlarda kapanma oluyor.
Özellikle people playground'da 40 dakika sonra kendini kapatıyor. Atlas iş kurunca drop sorununu çözdüm. Bazı yerlerde 15 FPS'e düşüyor.

Isı problemi işte PC kendini korumaya alıyor eminim ki güzel bir temizlik ve macun değişimi sonrası daha sağlıklı olacaktır. Fazla bütçen yok ise şu macunu öneririm kendimde kullanıyorum ve işlemecimde 0.17 GHZ OC var yük altında 75-76 ları geçmiyor, ekran kartımda 62-63 ü geçmiyor.

Bios ayarları çok sade. Aşırtma falan yapılmıyor. Bir laptop için bu değerler normal değil mi?

Çözüm olacağını sanmıyorum çünkü soğutması iyi değil. Ayrıca laptoplarda overclock verimli olmaz, ekstrem laptoplarda bile Overclock'a aşırı izin vermiyor üstüne üstlük seninkinin soğutması da iyi olmadığından zarar verirsin. Ayrıca masaüstü ile laptopların sıcaklıklarını karşılaştırmak saçma olur çünkü soğutma sistemlerinin uzaktan yakından alakası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…