İşlemci kısıtlama nasıl yapılabilir?

2142

Centipat
Daha fazla  
CPU kullanimini dusurmem lazim. Turbo Boost'u kapatinca Max 2.6GHz oluyor fakat bunun bir tik ustu yapmak istiyorum. Guc secenekleri sekmesinden Turbo Boost'u acip en yuksek islemci durumunu dusurmeme ragmen CPU kullanimi koydugum sinirin ustune cikiyor. Yani yaptığım kisitlama ise yaramiyor. Bu sorunu nasıl cozebilirim?

İşlemciniz ve sisteminiz nedir? Undervolt yapmanız lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yöntemin en baştan çok yanlış. CPU kullanımı düşürmek için CPU'yu hızlandırmak gerekir, kısıtlamak değil. Ayrıca Sistemin özelliklerini bizim tahmin etmemizi beklemiyorsun herhalde?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU kullanımını düşürmek istiyorsan limit koymak yerine limitleri kaldırman lazım. İşlemciyi kısıtlarsan kullanım seviyesi artar.

Uyari aldigim icin cevaplayamadim. Msi crosshair 16, i7 13620h, rtx4070 16gb ram. Sorunu yasayan birinden net bir cevap istedigim icin bu tur bilgileri yazmamistim. Sadece bios uzerinden veya baska bir yerden bu ayari yapip yapamayacagimi merak ediyorum. Aynen turbo boostun kapatilmasinin olusturdugu etki gibi, kullanilan max Ghz'yi sinirlamak istiyorum. Ama turbo boost temel ghz uzerine koyuyor sinirlamasini, ben ise bunun biraz ustune bir sinirlama koyacagim.

GHz sınırlayamazsın o işlemciyle. Watt sınırı koyabilirsin sadece.

Watt sinirlamasi da az bucuk ayni kapiya cikar mi? Ghz dususu ve dolayisiyla performans/ısı dususu. Bir de herhangi bir zarari yoktur sanirim degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…