İşlemci kullanımı %100 olduğunda Discord kasıyor

FuryMind

Centipat
RX 480 8 GB ekran kartı ve i5 6500 işlemcim var 16 GB RAM'im var çift monitör kullanıyorum. GTA V ve CoD gibi oyunlarda işlemci kullanımı %100 oluyor ve Discord'dan konuştuklarımın sesini alamamaya başlıyorum benim sesimde onlara gitmiyor. İnternetten kaynaklanan bir problem değil baştan belirteyim bunu ama böyle bir sorunum var çözüm ne sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabı kendiniz vermiş gibi duruyorsunuz. Sesleri size vermek ve sizden başkasına göndermek bir işlem ister ama bu sırada işlemcinin daha öncelik olarak gördüğü oyunlara yoğunlaştığı için Discord'da böyle bir sorun yaşamaktasınız. Bir sorum var lakin; sesler tamamen mi gidiyor yoksa kesik kesik mi oluyor?

İsterseniz Discord'da "Donanım ivmesi"ni açarak belki bu sorunu biraz daha azaltabilirsiniz, tabii bu durum ekran kartınıza birazda olsa yük bindirir. FPS düşmesi yaşarsanız kapatırsınız.

Son düzenleme:

Tamamen gidiyor ve işlemci kullanımı %98-99'lara düşünce herhangi bir durumda o zaman sesler geliyor ama saniyelik olarak %100'e çıktığında tamamen gidiyor

Oyunun kullanım değerlerinin belki üst sınırını düşürürsen Discord içinde belli bir yüzdelik oran bırakıp Discord'un doğru bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Lakin uğraştırıcı ve zor bir işlem olabilir, eğer yanlış uygulamalarda bulunursanız da oyunlarda çok yüksek fps kaybı yaşayabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise overclock diyeceğim lakin işlemciniz K serisi değil.

OC'yi düşündüm aslında ama k serisi değil evet yakın zamanda sistem toplayacağım topalyana kadar düzeltmek istiyorum bu problemi 2-3 ay sonra toplayabilirim çünkü PC'yi o zamana kadar düzeltmem lazım. Dediğiniz işlemi nasıl yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…