İşlemci kullanımı %61'de takılı kalıyor

CasualUser

Hectopat
Bilgisayara format atmadan önce Overwatch %100 işlemci kullanımı yapıyor, 2.7 GHz olması gerekirken 2.49 GHz'de takılı kalıyor fakat 50 FPS'te takılma bile olmadan çalışıyordu. Dün gece bilgisayara format attım ve bugün Overwatch oynarken sadece 1 kere işlemci %100 kullandı ve %100'e çıktığı anda 2.49 GHz'ye geri düştü. Böylece neden işlemci hızının 2.49'a düştüğünü öğrenmiş oldum. Fakat benim sorunum bu değil.
Bugün Overwatch oynarken işlemci hızı 2.6-2.7 aralarında dolaştı fakat işlemci kullanımı %61'de takılı kaldı. Şimdi düşük kullanması iyi bir şey diyeceksiniz fakat bu normal değil.
1-Bilgisayara format atmadan önce %100 idi ve 50 FPS ile çalıştırıyordu. Şimdi %61 ve 20 FPS ile çalıştırıyor.
2-ThrottleStop kullanıyorum, kullanmadığımda %50'lere düşüyor ve normalde olduğu gibi yine kasmaya devam ediyor.
3-Şimdi diyebilirsiniz; demek ki işlemci öyle kullanıyor yapabileceğin bir şey yok, fakat format atmadan önce işlemci kullanımı %100 idi fakat şu an %61'de takılı kalıyor. Dikkat edin %60'larda demiyorum direkt %61 hiç artmıyor ya da azalmıyor.
4-Ekran kartında sıkıntı yok, zaten işlemci ekran kartına darboğaz yapıyor.

İşlemci: I5-5200U

Son düzenleyen: Moderatör:
2 çekirdek birden kullanılınca 2.5Ghz, tek çekirdek çalışırsa 2.7Ghz maks.
1. Sıcaklıkları kontrol et, yanlış driver varsa ısınma yapar, o da frekans düşürür.
2.Throttlestop'da ne tip bir ayar yaptın bilmiyorum, sadece Prochot ve Speedstep'i değiştiriyorsan OK.
3. Gelişmiş güç ayarlarından işlemci maks. çalışma yüzdesini kontrol et.
4. Stres testi yapınca durum nedir?

Dün bir kaç deneme yaptım ve ısındığında işlemci kullanımını direkt %61'e çektiğini gördüm. Tam olarak kaç dereceden sonra yapıyor bilmiyorum. Bu arada sadece oyun için değil,bilgisayar için kullanımını %61'e düşürüyor.Isındığında ghz düşmesini ThrottleStop ile sonlandırabildim,peki işlemci kullanımını %61'e düşürmesini nasıl engellerim?(ThrottleStop gibi bir program olursa güzel olur,bilgisayarı soğutmak için zaten elimden geleni yaptım)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı