İşlemci kullanımı durduk yere artıyor

Giorno4554

Femtopat
Daha fazla  
Birkaç günden beri bilgisayarı açtığımda hiçbir uygulama açmamama rağmen işlemcinin kullanımının durduk yere arttığını ve stok fan takılı olduğu için ısındığını gördüm. Malwarebytes ve Avast antivirüs programı ile tarama yaptım hiçbir şey çıkmadı ama hala durduk yere işlemcinin kullanımı yükselip azalıyor. Ne yapabilirim?

Birkaç günden beri bilgisayarı açtığımda hiçbir uygulama açmamama rağmen işlemcinin kullanımının durduk yere arttığını ve stok fan takılı olduğu için ısındığını gördüm. Malwarebytes ve Avast antivirüs programı ile tarama yaptım hiçbir şey çıkmadı ama hala durduk yere işlemcinin kullanımı yükselip azalıyor. Ne yapabilirim?

Arttıran şey ne görev yöneticisinden fotoğrafını atın.

Kanka bence bir format at yüksek ihtimalle ya kasan çok kirli ve tozlu ondan veya miner var PC de haberin olsun bence hem temizle hem format at.

Kanka kasa daha yeni 2 ay anca oldu alalı bir şey fark ettim ben fareyi hareket ettirdikçe artıyor kullanım bir de formatı USB ile mi yapmam gerek yoksa ayarlardan format atsam olur mu USB ile yapamam çünkü bir de formatla düzeleceği kesinmi.

Arttıran şey ne Görev Yöneticisi'nden fotoğrafını atın.

Daha yeni gördüm yazını kusura bakma bugün bir yere gitcektim bir 5dk acabildim bilgisayarı arkada sadece Steam'ı açıp kapamıştım görev yöneticisinde bu gözüküyor bir de Steam'ı açıp bıraksam artmıyor ama sayfayı yukarı aşağı yapınca kullanımı artmaya başlıyor.

IMG_20250316_133150.jpg

Son düzenleme:
Kanka kasa daha yeni 2 ay anca oldu alalı bir şey fark ettim ben fareyi hareket ettirdikçe artıyor kullanım bir de formatı USB ile mi yapmam gerek yoksa ayarlardan format atsam olur mu USB ile yapamam çünkü bir de formatla düzeleceği kesinmi.

Daha yeni gördüm yazını kusura bakma bugün bir yere gitcektim bir 5dk acabildim bilgisayarı arkada sadece Steam'ı açıp kapamıştım görev yöneticisinde bu gözüküyor bir de Steam'ı açıp bıraksam artmıyor ama sayfayı yukarı aşağı yapınca kullanımı artmaya başlıyor.

Eki Görüntüle 2446870

Kanka bence formatlık bir iş hiç uğraşma bilgisayarcıya ver atsın mis gibi olur yüksek ihtimalle miner var.

Öncelikle Avast isimli antivirüs görünümlü virüsü silmekle başlayın. Eğer işlemci kullanan tek işlem telemetry ise sistemde virüs yoktur. Bu program, windows'un bir programı. Devre dışı bırakmak için de;
1- Arama kısmına görev zamanlayıcı yaz.
2- Burada görev zamanlayıcı kütüphanesi - Microsoft - Windows - Uygulama deneyimi
3- Burada 2. sırada olan Microsoft Compatibility Appraiser veya türkçe çeviri yaptılarsa Microsoft Uyumluluk İnceleyici gibi bir işlemi devre dışı bırak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı