İşlemci macun değişimi sonrası ekran kartı çalışmıyor

Furkan Efe

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Alanya / Antalya
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Başlıktan da belirttiğim gibi işlemcinin macununu değiştirdikten sonra ekran kartı çalışmaz hale geldi. Yaptığım işlem sadece macun değiştirmekti ve öylede yaptım fakat ekran kartının fanları dahil dönmüyor.

Sistem bileşenleri AMD Ryzen 5 2600 işlemci, MSI RX 590 8 GB Armor ekran kartı.

Yaptığım işlemler ekran kartına elektrik gelmediğini düşünerek kablolarını değiştirdim sonuç aynı, RAM'lerin yerini değiştirdim olmadı BIOS pilini söktüm taktım yine olmadı. PC'nin güç tuşuna basınca kasa çalışıyor sadece anakartın üstünde sürekli yanan VGA ışığı hiç sönmüyor dolaysıyla ekrana görüntüde gelmiyor. Bu konuda ne yapabilirim tecrübesi olan ya da başına gelmiş olan var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20210520_191928.jpg
    IMG_20210520_191928.jpg
    104,6 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam orda da aynı şeyden şikayetciler fakat benim sorunumun farkı ekran kartının fanları dahil çalışmıyor (macun işlemine başlamadan önce herşey normal çalışıyordu). Ekran kartını başka bi pc' de deneyip sağlamlığından emin olmayı düşünüyorum ama bundan önce yapışacak birşey varmı sizce?

Yukarıdaki arkadaşın attığı konuya baktım. Ekran kartınızı tekrar çıkartıp düzgün bir şekilde tekrar takmayı deneyin sorunu yaşayan arkadaş da o şekilde çözmüş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı