İşlemci Max durumunu 99% yapmak?

Makaleler
1
Evet bir konuda bir arkadaş eğer 100 olursa yanabilir yazmış benim de bilgim yoktu, altına da 99% yapın demiş ben de öyle yaptım bu doğru mu? 99 daha mı iyi?

Sıkıntı olmaz.
% azalırsa performans düşer ve sıcaklık da düşer diğer yandan laptop ise pil ömrü de uzar.

Hocam son olarak herkse bir sorum var minimumuda 100 mü yapayım? Yoksa sadece Max mı 100 olsun ayrıca eğer olmayacaksa kaç olsun? Ve en son olarak bir yerde güç tasarrufu ve performans arasında bir ayar çizgisi vardı ben onu da performansa çektim çok güç tüketir mi PC?

Biz 120 derecede yanmayan Ryzen 5 1600 gördük hocam bilgisayar kendini bile kapatmadı . @360388
119C R5 1400 gördüm kendi işlemcimi. Bilgisayarı temizledim bakımını falan yaptım termal macunu da değiştirdim dedim bi stres testine sokayım. Bir baktım 119C noluyor lan? Dedim bi baktım fan güç girişini takmamışım .

Son düzenleme:

Hocam sesli güldüm cidden kasanın arkası yanar yani o nedir .
Minimum 5, max 100 olsun. Güç ayarları varsayılanda kalabilir, elle değiştirmenize gerek yok.
Bu minimumun olayı nedir hocam? Ben Ryzen High Performance'e alınca ikiside 100'dü ondan sordum. @acv

Son düzenleme:
Hocam, sesli güldüm. Cidden kasanın arkası yanar yani o nedir?

Bu minimumun olayı nedir hocam? Ben Ryzen High Performance'e alınca ikisi de 100'dü, ondan sordum.
%100'e alın 2'sini de. Devamlı yüksek sabit frekansta çalışacaktır hemen hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…