İşlemci nasıl sürekli yüksek voltajda çalıştırılır?

Makaleler
4
Elimde sorunlu bir işlemci var, Windows kurarken, video izlerken veya bir yere tıkladığımda kendini resetliyor veya mavi ekran veriyor. Fakat Prime95 testinde 2 saat kalsa bana mısın demiyor. Anlayacağınız voltajı yüksek tutarsam sorunu çözerim. İşlemciye gelen voltajı yüksek tutmam için bir program öneriniz var mı?

Sorunlu parça işlemci değil demek ki.

RAM ve GPU testlerinizi yapın. Prime95'de tam yük ve boost sırasında stabil ise zaten işlemci sağlamdır.

RAM için MemTest86
GPU için FurMark V2
VRAM için OCCT/memtest-vulkan
SSD/HDD için hdtune

Ayrıca mavi ekran dumplarını atabilir misin?

Demek ki sorun işlemcinde değil. Mavi ekranlar genelde RAM ile ilgili oluyor, Memtest86 yapar mısın?

Demek ki sorun işlemcinde değil. Mavi ekranlar genelde RAM ile ilgili oluyor, Memtest86 yapar mısın?
Yaptığın Prime95 testinin mavi ekrana sebep olan donanıma erişmiyor olması ihtimali hiç aklına gelmedi mi? Sorundan kaçmak yerine kaynağını bulup onu çözmeye çalış.
Cevabınız için teşekkür ederim farklı RAM,SSD,PSU,GPU ile denedim, BİOS güncellemesi yaptım sorun tamamen donanımsal. Sorun işlemci kaynaklı anakartın BİOS üzerinden voltaj arttırmama izin vermiyor H310M Pro VD Plus. Eğer işlemciye giden voltajı arttırırsam sorun çözülecektir büyük ihtimalle fakat bunu nasıl Windows üzerinden yapacağımı bilmiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

Sorunun işlemciden olduğundan emin misiniz? Çünkü bellek arızalarında da reset ve mavi ekranlar oluyor. Memtest86 öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…