Daha önce bilgisayarımı overclocklu olarak 3.5 GHz'de kullanıyordum, sorunsuz. 1 Gün önce işlemcimin 3.16GHz'de yani normal frekans da çalıştığını, ancak BIOS'da ise 3.5GHz olarak çalıştığını gördüm. BIOS ayarlarımı sıfırladım OC'yi iptal ettim görev yöneticisinde normal olarak gözüküyordu her şey BIOS'da 3.16GHz görev yöneticisinde de 3.16GHz.
Oyunlarda darboğaz yaşadıgım için overclock bana lazımdı. BIOS'a gidip anakartımın hazır overclock profillerini kullanarak 3.32GHz yükselttim sorunuz. Bu değer bana yetmedi tabii ki. Tekrar manuel olarak 3.50'ye çıkardığımda bu sefer görev yöneticisinde 3.32GHz'de çalıştıgını gördüm. MSI Afterburner ile oyuna girdiğimde ise yine işlemcimin 3.32GHz'de çalıştığını gördüm. Ancak BIOS'da 3.5 GHz olarak gözüküyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Advanced kısmındaki ratio cmod settings kısmını yükseltmeyi dene. Ayrıca görev yöneticisine asla aldanma doğru bilgi gösterdiğini görmedim bu vakte kadar. MSI Afterburner ile göstergede tüm çekirdeklerin (Core clock) ayarlarını aktif et oyun oynarken çekirdeklerin frekanslarını incele.
Advanced kısmındaki ratio cmod settings kısmını yükseltmeyi dene. Ayrıca görev yöneticisine asla aldanma doğru bilgi gösterdiğini görmedim bu vakte kadar. MSI Afterburner ile göstergede tüm çekirdeklerin (Core clock) ayarlarını aktif et oyun oynarken çekirdeklerin frekanslarını incele.
şuan herhangi bir oyunda işlemci hızıma baktım 3.32 GHz biosum modlu ancak başka modlu bios varmıdır ki ? önceden hiç böyle sorun olmuyordu çatır çatır çalışıyordu overclock
Şu an herhangi bir oyunda işlemci hızıma baktım 3.32 GHz BIOS'um modlu ancak başka modlu BIOS var mıdır ki? Önceden hiç böyle sorun olmuyordu çatır çatır çalışıyordu overclockEki Görüntüle 555748
Mem yazan yer GPU bellek oluyor? CPU frekansı olduğuna emin misiniz OSD gösterge ayarlarını SS alıp paylaşır mısınız? Ayarlarda Core clock gibi ayarların hepsini aktif ediniz.
Mem yazan yer GPU bellek oluyor? CPU frekansı olduğuna emin misiniz OSD gösterge ayarlarını SS alıp paylaşır mısınız? Ayarlarda Core clock gibi ayarların hepsini aktif ediniz.
Göstergede siz yanlış frekansa bakıyormuşsunuz CPU clock ibareleri var hepsini aktifleştirin overclocku yapın öyle bakınız görev yöneticisinde 3.16 gözükme sebebi boştayken çarpan düşürmesidir yük altında yükselecektir. Bu arada görev yöneticisinin her dediğinede kanmayın yanıltıcı olabiliyor.