İşlemci Overclock Sorunu

Cpu-z 3.16 gösterirken üstelik biosda default değerler etkinken neden işlemcim overclocklu gözükürki

CPU-Z 3.16 gösterirken üstelik BIOS'da default değerler etkinken neden işlemcim overclocklu gözükürki .

Windows sapıtabiliyor öyle benim de başıma gelmişti şansıma format atacağım vakitte denk gelmişti format attım düzelmişti. Asıl önemli değerler AIDA64, CPU-Z, OSD göstergesidir.

BIOS'tan overclocku yapınız F10 yapıp kaydediniz.
+100mw voltaj verip 3.50Ghz yaptım çarpankilidi 09.5 cpu-z de 3.50 gözüküyor ama işlemci gene 3.32 de çalışıyor ve anlam veremedğim şekilde oyunlarda sıkıntı çıkıyor mesela normalde oyun hızı 1x ken benim bilgisayarımda şuanki hali ile 3x hız ile çalışıyor bu da sıkıntı cıkarıyor.

farklı bir oyunda denedim sonuç gene aynı
Windows sapıtabiliyor öyle benim de başıma gelmişti şansıma format atacağım vakitte denk gelmişti format attım düzelmişti. Asıl önemli değerler AIDA64, CPU-Z, OSD göstergesidir.
ben de öyle düşünüyorum ama cpu-z 3.50 gösterirken neden afterburner 3.32 gösterir farklı bios araştırdım bulamadım

Anakartta otomatik overclock ile ilgili ayar varsa onu tamamen kapatınız BIOS'ta menüleri çekip güncel foto atabilirseniz yardımcı olabilirim. Eski çektiğiniz fotoları atmayınız.

Anakartta otomatik overclock ile ilgili ayar varsa onu tamamen kapatınız BIOS'ta menüleri çekip güncel foto atabilirseniz yardımcı olabilirim. Eski çektiğiniz fotoları atmayınız.
evet overclock profili kullanmıştım ama şimdi kapalı hemen güncel resimleri atıyorum

NB voltage çok yüksek 1.3v yapın daha da yükselmeyin.
gerçekten çok teşekkür ederim sorunum çözüldü önce 1.2 yaptım olmadı ancak 1.3 yaptığımda düzeldi. görev yöneticisinde 3.50 ve msi afterburnerda ise 3.50 gösteriyor yani anladığım kadarıyla çözüldü sorunum çok teşekkürler <3 ama bu sorunun kaynağı neydi ? NB voltage neyi etkiliyorki ?

Nb voltage ı neye göre yükseltmem gerekir?

NB voltage kuzey köprüsü voltajı olur CPU-GPU-RAM veri aktarımı için gereklidir 1.5v çok yüksek değer kuzey köprüsünün kafasını karıştırmış olabilirsiniz 1.3v yeterli olacaktır, Auto psi ayarı yaptığınız overclocka müdahale edip kilitliyor olabilir kapalı kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…