İşlemci Overclock Sorunu

Onlar gösterge sıkıntı olmaz bak statistics diye bir şey yazıyor oraya gel test esnasında oradan sıcaklıkları izle fan hızı falanda var.
tamamdır birazdan 3.50 GHz için deneyeceğim sıcaklıklarda sıkıntı olursa mecbur 3.50GHz de kalacağım sonuçları bildireceğim.

Anlamadığım şekilde işlemci frekansı mem kısmında gözüküyor Afterburner'da. İşlemciyi %100 yüke bindirdiğine emin misin? Bi OCCT testi falan yapmayı dener misin frekanslar ne olacak. Oyunda bile her zaman tam hızında kullanmıyor bazen işlemci.

Dostum 15 dakika test yaptım değerler böyle (3.50GHz için değerler) anlamadıgım bir şey var CS:GO'da %65 kullanım ile en fazla 71 dereceyi gördüm. Stress testinde işlemci kullanımı %100'ken nasıl olurda en fazla 60 derece olur? Stress testinde 60 derece gördüm ancak oyunda 70 derece 3.80GHz yaparsam oyun içi sorun çıkarır mı?

Sıkıntı olmaz en iyisi OCCT testi çalışırken arka planda HWMonitor Pro uygulaması açık dursun OCCT 15dk test ettikten sonra (testine devam ederken) HWMonitor uygulamasına gel sıcaklıklara bak. Toplamda 30dk OCCT testi yeterli olur.

Deneyeceğim. önce 3.8 e çıkarıp öyle yapayım değilmi
o sanırım ayrı bişi sorunum çözüldü benim şuan @Tk28* ile overclock deniyoruz

Deneyeceğim. Önce 3.8'e çıkarıp öyle yapayım değil mi?

Evet.
Vcore voltajını 1.375mV yapın. Olmazsa 1.400V şeklinde ilerleyin.
VTT voltajını 1.150mV yapın.
Frekansı 3.8GHz yükseltin.
RAM Frequency kısmını RAM'in orijinal frekansının bir tık altını seçin.
Memory voltageyi 1.6v yapın.
Sonra.
OCCT 30dk - sıcaklık Max 80.
Prime 95 30dk - sıcaklık Max 90.
AIDA64 20dk - sıcaklık Max 80.
Testlerini yapın sorun çıkmazsa hayırlı uğurlu olsun 3.8GHz olarak yola devam ediniz bu yazdıklarımı kağıda not alın değerleri sıra sıra giriniz.

Son düzenleme:

Tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…