İşlemci oyun oynarken 0 GHz altına düşürüyor

Emirakin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Benim laptopumda oyun oynarken oyun 10 FPS altına düşüyor. Görev yöneticisinden bakınca ise 0.19 GHz oluyor üstelik bu 70 dereceye gelince oluyor. Yani ısınmamis bile. Throttle stop ile bd prochotu devre dışı bıraktım ve sorun çözüldü ama oyunda FPS yine düşüyor oyun dışında her şey gayet hızlı çalışıyor. Aynı laptop kuzenimde var ve ortalama 80-90 derece arası oyun oynuyor bende limiti kaldırmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

İşlemci eğer çok yük altına girer SE artık bırakır oyunu oynatmayı biraz kendine gelene kadar güç kaynağı ile ilgili bir sorun olabilir.

0 GHZ değil 1 GHZ altına düşüyordur. Eksi GHZ olsa duramazsın, çıkıktır o.
Güç ayarlarınızı default hale getirin.
0.19 GHz oluyor knk. Isınmıyor bile ve pcyi sıfırladım zaten 70derece çok mu sence?
Yani thorttle stop benzeri bi bd prochot uygulaması önerirseniz sorun çözülecek oyunda işe yarayan bir tane bulamadım

Son düzenleme:
0.19 GHz oluyor knk. Isınmıyor bile ve pcyi sıfırladım zaten 70derece çok mu sence?

Yani thorttle stop benzeri bi bd prochot uygulaması önerirseniz sorun çözülecek oyunda işe yarayan bir tane bulamadım
70 derece eğer oyun oynuyorken aldığınız değer ise bir sorun var demektir. Laptoplar oyun oynarken 80 derece civarında çalışırlar. Düşük sıcaklıklar bilgisayarda UV olduğunu göstermekte.

70 derece eğer oyun oynuyorken aldığınız değer ise bir sorun var demektir. Laptoplar oyun oynarken 80 derece civarında çalışırlar. Düşük sıcaklıklar bilgisayarda UV olduğunu göstermekte.
Hayır yaklaşık 90derede çalışıyordu ama 70e limitlendi. Birazdan en düşük işlemci durumunu %100 yapicagim belki çözülür sorun
Kardesim 0 GHz altına düşse sen bilgisayarı değil de bilgisayar seni mi oynuyor demek oluyor?
Normal olarak yazmadım çünkü bu sayede merak edip konuya girdiniz. Olayı buydu
Yani undervolt yapmadım zaten format atmıştım yakın zamanda format attığım zaman UV,OVC benzeri uygulamalarda sıfırlanıyor mu yoksa kalıcı mı kalıyor?
İşlemci eğer çok yük altına girer SE artık bırakır oyunu oynatmayı biraz kendine gelene kadar güç kaynağı ile ilgili bir sorun olabilir.
Yani ne yapmamı önerirsin?

Hava cikislarini kapatiyor musun? Eger altta sougutucu veya duz zemin yoksa yahut zemin isiyi sektirip bilgisayara geri veriyorsa bu sorunlari yasaman normal gibi. Zeminle cihaz arasinda bosluk birak veya sogutucu koy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…