İşlemci Performans Karşılaştırması

assasin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar AMD FX 6300, İ3 4130, İ3 6100, İ5 4460, İ5 6400.
Sırasıyla performansa göre iyi olanları söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İ5 4460 çoklu çekirdek performansında daha üstün ve gerçek 4 çekirdek. Tek çekirdek performansı daha iyi diye daha güçlü bir işlemci olacak değil. Aynı nesil ya da birbirine yakın mimarili İntel işlemciler de hiçbir zaman İ3 işlemciler İ5 işlemcilerden daha güçlü olmadı ve olmayacakta. İ3 6100 çift çekirdekli olduğundan dolayı tek çekirdek performansında daha üstün.(Hyper Threading'i konuya katmıyorum o başka bir şey.) Ayrıca oyunlar gitgide çoklu çekirdek desteklemeye başlayacak. Bu yüzden her türlü İ5 4460 daha güçlü. İ3 6100 daha güncel olması da bir şey değiştirmez.

O zaman şöyle diyelim. 6100'ün tek çekirdek performansı, 4460'ın çoklu çekirdek performansı iyidir. Oyunlarda pek fark etmezken render gibi işlerde 4460 daha öndedir. Aslında daha güçlü diyerek tanımlama hatası yaptım. 4460 daha güçlü, 6100'ün tek çekirdek performansı daha iyi demeliydim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı