İ5 4460 çoklu çekirdek performansında daha üstün ve gerçek 4 çekirdek. Tek çekirdek performansı daha iyi diye daha güçlü bir işlemci olacak değil. Aynı nesil ya da birbirine yakın mimarili İntel işlemciler de hiçbir zaman İ3 işlemciler İ5 işlemcilerden daha güçlü olmadı ve olmayacakta. İ3 6100 çift çekirdekli olduğundan dolayı tek çekirdek performansında daha üstün.(Hyper Threading'i konuya katmıyorum o başka bir şey.) Ayrıca oyunlar gitgide çoklu çekirdek desteklemeye başlayacak. Bu yüzden her türlü İ5 4460 daha güçlü. İ3 6100 daha güncel olması da bir şey değiştirmez.
Hocam her şey tek çekirdek performansı değil ya. Genel performans olarak bakarsan 4460 daha iyidir. İlla ki 600 TL lik işlemci ile 400 TL lik işlemci arasında fark olacaktır.
O zaman şöyle diyelim. 6100'ün tek çekirdek performansı, 4460'ın çoklu çekirdek performansı iyidir. Oyunlarda pek fark etmezken render gibi işlerde 4460 daha öndedir. Aslında daha güçlü diyerek tanımlama hatası yaptım. 4460 daha güçlü, 6100'ün tek çekirdek performansı daha iyi demeliydim.
O tanımda tam olarak doğru değil. İşlemcinin performansına bakmak için tek ve çekirdek performansından ziyade genel performansına bakmak gerekir. Salt genel performans olarak İ5 4460 daha üstün bir işlemcidir.
O tanımda tam olarak doğru değil. İşlemcinin performansına bakmak için tek ve çekirdek performansından ziyade genel performansına bakmak gerekir. Salt genel performans olarak İ5 4460 daha üstün bir işlemcidir.