İşlemci Performansı ve Sıcaklığı Arasındaki İlişki

Enesxdd

Megapat
Hemen konuya giriyorum. GTA V oynuyorum ve işlemcimin sıcaklığının 91-92'ye kadar çıktığını gördüm. Şimdi ben işlemcinin maksimum performansını %75 yapsam işlemci sıcaklığında bir düşme meydana gelir mi? Veyahut %50 yapsam yani kendime göre oyun performansını ayarlayıp öyle oynasam işlemci sıcaklığında düşme meydana gelir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zannediyorumki işlemciniz çok kullanım altına girmek zorunda kalıyor. Bunun sebebi darboğaz olabilir. Konu güncellensin diye yorumumu bırakıp daha bilgili kişilerden yardım bekliyorum.

En yüksek işlemci durumunu azalttığınızda sıcaklık da düşer. Örneğin benim şu an kullandığım bilgisayar da çok ısınıyor ve temizlemeye üşeniyorum. İşlemci durumunu %70 yapıp kullanıyorum. %100'de kullandığım zaman işlemci çok ısınıyor ve oyunda donmalar, ani FPS düşüşleri oluyor. Ama %70'de böyle bir problem olmuyor ısınmadığı için. Bilgisayarı temizleyene kadar en yüksek işlemci durumunu düşürebilirsiniz. Ayrıca ekran kartı için de frekans düşürebilirsiniz.

Mesajınız için çok çok teşekkürler öncelikle hocam. Ben AMD ekran kartı kullanıyorum bugün format için götürdüm ve geldiğimde masaüstünde sağ tıkladığımda ekran kartı denetim masasını göremedim. Denetim masasında "Program Kaldır" bölümüne girdiğimde ordada AMD ile ilgili her hangi birşey göremedim. Ancak Program Files kısmında AMD ile ilgili bir klasör var. Crimson versiyonunu kurmamışmı acaba bilgisayarcı? Bu arada APU şeklinde bilgisayar. Bu arada hocam benim bilgisayarım garantisi devam ettiği için bilgisayarcı temizleyemeyiz dedi. Lenovo'ya nasıl gönderirim, göndersem temizlerlermi, kaç günde gelir gibi aklımda bir dünya soru var. Cevaplarsanız çok mutlu olurum.
@Hkyinn

AMD ekran kartı kullanmadım ama oyun performansı düşükse kurmamıştır sürücüyü. AMD'nin sitesinden indirip kurabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı