İşlemci performansını artırma modunu devre dışı bırakmak

JoKER_06

Hectopat
Merhaba. Ben laptopum çok ısındığı için birkaç video izledim ve ayar yaptım. Videolarda işlemci performansını artırma diye bir ayardan bahsediliyor ve o ayar agresiften devre dışına çekiliyor. Bu ayarı ben de yapsam soğumada etkisi olur mu ya da oyun performansında, bilgisayarın performansında çok düşüş olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilmediğiniz ayarlara çok ellemenizi tavsiye etmiyorum. Onun dışında bilgisayarda performans ayarlarında yaptığınız her düşüş sıcaklığı azaltırken elbette performansıda eşit derecede düşürecektir. Laptop tarzı sistemlerde ısınma çok normal alışmalısınız.

Kardeşimin Laptop'unda Boost 4.5 GHz'ye kadar çıkabilen işlemci 100 derece sabit çalışıyordu ve Turbo Boost Technology'i devre dışı bırakarak işlemciyi 2.6 GHz (temel değerine) sabitledik. 70 dereceyi geçmiyor şu an işlemci.

Laptoplarda ben devre dışı bırakmayı önermiyorum ne verim alabiliyorsunuz ne performans zaten laptoplar normalde de ısınıyor termal macun sürülüyse temizlik yapıldıysa durabilir yani ama yapmadıysanız yapın derim.

core boost diyorsanız onu biosdan kapatabilir.
Ve windows'danda Sistem yapılandırmasından en düşük çekirdeğe alıp
-Güç ayarınızı "Güç tasaruf" ve onun plan ayarlarındada tüm işlemci ayarlarını güç tasarufa alın, Laptop kullanıyorsanız, Onlarıda en düşüğe alın. Böylece min. işlemci mhz değeri olacak (Pil ayarlarıda aynı şekilde)
-Ayrıca eğer apu işlemci varsa, PCI Express güç ayarını "Kapalı" değilde, güç tasarufu yaparsanız, Yine işlemciniz bir miktar soğur
-Bu ayar, Ekran kartından güç tasaruf ayarıdır.
maks. performans istiyorsan "Kapalı" ama en iyi soğutmayı istiyorsak, "Güç tasarufu" seçeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…