İşlemci Pin Yamulması

Ss16

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayar çok tozluydu temizleyeyim dedim. Daha sonrasına işlemci fanını çıkarttım. Meğerse işlemci ile yapışıkmış. Takayım derken pinleri yamulttum, iğne ile düzeltiyim dedim denedim taktım. bilgisayara fakat gram tepki yok. Basıyorum güç tuşuna ne çalışıyor, ne bir şey yapıyor. Bu normal mi? Okuduğum bazı yerlerde açılması gerekiyor demişler. Tam oturmamışta olabilirim işlemciyi adam gibi takamadım bir türlü.

Eğer tam oturmadıysa işlemci fanını takarken daha da beter hale getirmiş olabilirsin tekrar sök ve yamuk olan pin sayısına bak eğer çok fazla yamulan pin varsa elleme az ise uçlu kalemin ucunu pine geçirerek çok nazik bir şekilde düzelt düzeltilmeyecek derecedeyse direkt kırılır zaten, fazla bilgin yoksa öylece bırak elleme geçmiş olsun.

Fanla yapışık değildir, termal macun eskidiyse kurumuştur. Biraz açık tutup PC'yi ısıttıktan sonra fan'ı çıkartmanız gerekiyordu. Büyük ihtimalle çıkartırken güvenlik kilidi açılmadığından bir kaç pin soketin içinde kırıldı.

işlemcinin yerine takılma yönü bellidir, pinleri 0.5 kalem ucu gibi bir şeyle nazikçe düzeltip bu yönde takarak tam yerine oturduğundan emin olun. Kaş yapayım derken göz çıkarmayın.
İşlemciyi bloğa yapışık haldeyken takmaya kalkmayın mutlaka bir birinden ayırıp takın. Gerçi başka türlüsü zaten mümkün olmaz ama ben yazdıklarınızdan öyle anladım.

Bu tür işler için, çevrenizde bulunan bir bilgisayarcıya gidebilirdiniz. Bilgisayar gram tepki vermiyor demişsiniz, bunun sebebi muhtemelen işlemciyi yanlış taktınız, önce soğutucuyu çıkartın ardından işlemcinin pinlerini kontrol edip köşesindeki ok simgesine dikkat ederek takın. Eğer yine de tepki yoksa işlemci bozulmuş demektir, zamanında banada olmuştu bilgisayar çöpe gitti. Bilgisayarcıya gidin bu tür işler için 40-50TL macun yüzünden bilgisayarınızdan olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…