İşlemci pininde kalan macun sıkıntı olur mu?

mertnobre

Picopat
Arkadaşlar merhaba, uzay montaj bir sistemim var ve üniversite için farklı bir şehre gittiğim için demonte yapıyordum. İşlemciyi söktükten sonra termal macunu temizlerken kenarlardan hafif taşmalar vardı çok ufak pinlere geldi. Bu şekilde 9 ay falan kalacağı için bir sorun olur mu acaba kururken vs yoksa kürdanla iyice temizleyeyim mi? Hassas bir parça olduğu için kürdanla temizlemeden sormak istedim. Belli oluyor mu bilmiyorum ama 3 pine çok hafif değiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250920_134945.jpg
    180,4 KB · Görüntüleme: 21
Yüksek ihtimal bir şey olmaz ancak yumulak bir diş fırçası ile hafifçe ve pinleri yamultmadan temizlemeyi deneyebilirsiniz. Kuruduktan sonra temizlemesi daha zor olacaktır. %99 alkol bulabilirseniz onu da üzerine döküp yada fırçayı bandırıp daha kolay sökebilirsiniz.

Benimde anakart pinleri üzerine gelmişti baktım pinler arası dar - orta taraf bide hiç tehlikeye girmedim dibinde öyle kaldı aylardırda çalışıyor

Kürdanın ucunu ikiye kırdım tam girdi arasına ama pinlerin diplerine biraz bulaşmış ve temizlemeye çalıştım ama yamultmaya korktum açıkçası. 2 saate yola çıkacağım için alkol bulmam da imkansız maalesef. Böyle bırakayım en iyisi.

Benim de anakart pinleri üzerine gelmişti baktım pinler arası dar - orta taraf bir de hiç tehlikeye girmedim dibinde öyle kaldı aylardırda çalışıyor.

Bende böyle yapacağım sanırım hocam çalışmazsa da yapacak bir şey yok yamultursam hiç geri dönüşü olmayacak.

Kısa devreye sebep olabiliyor. Şans biraz. Riske atmamak için temizleyin.

Bende ondan şüphelendim hocam biraz temizledim birbirine temas etmiyor gibi görüyorum ama çok küçük olduğundan emin de olamadım. Çok da kurcalamaya korkuyorum risk alacağız gibi duruyor.

Kürdanın ucunu ikiye kırdım tam girdi arasına ama pinlerin diplerine biraz bulaşmış ve temizlemeye çalıştım ama yamultmaya korktum açıkçası.
hocam aynısı baktım kürdan bile arasına girince kıpırdıyor yerinde fön makinesı falan tuttum hiçbirşekilde baktım kıpırdamıyor yerinden ( benimki kurumuş macundu ) zaten iletken değil birçoğu umarım sıkıntı olmaz

Yarını düşünen kahraman olamaz diyelim .

Zarar vermeden temizleme şansın varsa, temizle. Yoksa sıkıntı olacağını sanmam ama, ne olur ne olmaz.

Temas etmeyecek kadar temizlediysen sorun olacağını sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…