İşlemci pininde siyah yer var

alpefe

Megapat
Daha fazla  
İşlemcim Ryzen 5 7600 anakartı onarım için teknik servise göndereceğim bu yüzden söktüm. İşlemciyi incelerken arka tarafındaki pinlerde fazladan bir siyahlık olduğunu gördüm asimetrik değil diğer yerleriyle bir sıkıntı yaratır mı yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-07-20 at 14.29.40.jpeg
    213,5 KB · Görüntüleme: 103
Rica ederim bu cızırtı sesi de ekran kartından geliyor olabilir bilginiz olsun.

Hocam ekran kartı takılı değilken de geliyor eski sistemin PSU'su ile de denedim ASUS servisi dene dedi. Onda da sonuç aynıydı. Sistem boştayken gelmesi beni tedirgin etti. Daha doğrusu işlemcide yük yokken.

Aldığımdan beri araştırma içerisindeyim dediğiniz doğru. Forumlarda bahsediliyor fakat teknik servis ekibindeki arkadaş bobinlerden ses gelmesini anormal buldu. Ses yapmayacak kadar küçük dedi anakarttaki bobinler ben de bu yüzden tedirgin oldum açıkçası. Yoksa kullanmaya devam edecektim. OCCT Power testinde vs. ya da herhangi bir testte sistemde sorun yaşamadım.
Bazen düşük yükte ses yapıp ağır yükte kesilebiliyor, bazen de tam tersi oluyor.

Bende ondan diye düşünüyorum hayırlısı bakalım ne diyecekler. Umudum değişim olmazsa da kart sağ salim geri gelsin de başka bir şey istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…