Merhaba çoğu videoda gördüm işlemci montajı izliyorum fakat bazı abilerim Technopat ve Teknobiyotik pinlere çok rahat dokunuyor.
Şu videoda Teknobiyotik AMD'nin arka pinlerini 2-3 kez çok rahat dokunuyor ve yamulmuyor Intel'de de öyle tak çıkar çok rahat yapıyor pinler kolay kırılan hassas bir madde değil mi? Korkulu rüyam 1 pin kırılır sistem çalışır yamuk pin istemiyorum.
Eğer ben 1 PIN'i bile yamultursam sistrm çalışır mı hani çünkü sistem geldiğinde ben pin yamulmuş şekilde kullanıyorum korkusu yaşamak istemiyorum.
Video bu.
Yetkili arkadaşlardan yanıt beklemekteyim.
@Yener K. forumda yeniyim hocam pek de bu konularda bilgim yok rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. Müsait olduğunuz zamanda konuma bakabilir misiniz?
Ters şekilde avuç içine koymayın vs. diyenleri dinlemeyin güç uygulanmazsa bir problem olmaz. Intel’in zaten anakart üzerinde olduğu için(AM5’de öyle) onlar da hiç sorun yok.
PGA soket işlemci pinleri çok sert olmaz ve gene çok hassas olmaz fakat elle yamultmayı denerseniz tahminen bükülür. Yani takarken "Bir şey olur mu?" diye korkmayın ama özen gösterin en azından işlemcinize ve iş kalitenize saygınız varsa.