Işlemci pinleri yamulmuş

İntel işlemcilerdeki gibi bir kilit mekanizması yok. Macunla birlikte soğutucuya yapışıyor malesef. İki defa başıma geldi.
Benim işlemcim de öyle bir şey yok ama işlemci yeni de değil fotoraftaki soğutucunun aynısı var. Herhalde bazı modellerde var.
Tamamen bakırdan yapılmaz altın da var içinde hiçbir şekilde ısıdan bükülmesi mümkün değil çıkartırken yamulmuş büyük ihtimalle ya da baskıdan dolayı

Sıcaktan yamulmaz sanmam ,kullanıcı fazla bastirmaktan pinleri eğer yamultur , fanin işlemciye yapışması sıkıntısı , o bilgisayar yillardir hiç termal macun yenilenmenin olmasıdır , ben cımbızla düzeltiyorum , fani işlemciden ayırmak için , 1 aseton kullanabilirsiniz yada tiner cikartiyo ,maket bıçağıni fan ile işlemci arasına açın , ben 20 yıllık PC yi öyle açtım , aseton ile temizledim full , termal macunu , asetonu , avm lerde bulabilirsin makyaj satan dükkanlarda , kizlar tırnaklarındaki ojeyi çıkarmak için kullanıyor

Siz onu sökerken yamulmuş bir elektronik çiye gidip mikroskop ile bakarak düzeltilebilir.

Eger pinlerde kırık yoksa buyutec ile kadınların kullandıgı cımbızla dikkatli bi sekilde duzeltebilirsiniz ben bikere düzeltmiştim.

Amd neden öyle anlamiş değilim kardeşime sök fani demiştim.Sonra abi fan ile işlemci geldi pimler yamuldu düzelttim taktim sorun yok dedi fanı zorla ayirdim dedi intelde öyle sorun olmadi ozaman bf5 oynuyarak ısıtiyım işlemciyi öyle sökeyim

Çok ince bir metal plaka veya plastik bi bıçakla düzeltebilirsiniz duzelttikten sonra takarken normalden çok daha dikkatli olun tekrar egilirse pinler kırılabilir

Arkadaslar cevabi vermisler zaten ama yineleyeyim. Fiziksel bir guc olmadan bu sekle gelmez pinler. Sicaktan olsa erirlerdi diye tahmin ediyorum.

Daha once yamuk pin duzeltmis birisi olarak soyleyeyim, ciddi manada gozu kor eden bir is ama imkansiz degil, muhtesem de sabir ister fakat gunun sonunda calisir, hatta ben bir pini kirmama ragmen , pin kritik pinlerden birisi olmadigi icin calismaya devam etmisti.

Bilginize

Soğutucuyla birlikte işlemci çıktığına göre işlemci soğutucuya yapışmış. Haliyle soketin mandalını açmadınız ve işlemciyi direk mandalı kaldırmadan çıkartmayı deneyince pinleri yamulmuş.

Geçmiş olsun, yeni işlemci almanız gerekli, soketi kontrol edin, içince pin parçası kalmış olabilir, ayrıca kilit için olan mandala bir bakın, görevini yerine getirmez duruma geldiyse yeni anakart masrafı çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…