Bugun 2. el i7 8700K aldim. Eve dönerken nasıl olduysa arkasindaki macun on tarafa bulaşmıs. Nasil zarar vermeden temizlerim ya da herhangi bir zarar gormus mudur? Yardim ederseniz cok sevinirim.
Eğer varsa kontak temizleme spreyi kullan ya da sentetik tineri biraz diş fırçasına dök ve öyle kullan. En az 6 saat beklettikten sonra tak garanti olsun. Eğer bez kullanırsan o pinlere takılabilir ve işlemcin maalesef bir çöpe dönüşebilir.
Eğer varsa kontak temizleme spreyi kullan ya da sentetik tineri biraz diş fırçasına dök ve öyle kullan. En az 6 saat beklettikten sonra tak garanti olsun. Eğer bez kullanırsan o pinlere takılabilir ve işlemcin maalesef bir çöpe dönüşebilir.
Dostum önce macunun kurumasını bekle, macun iyice kuruduktan sonra bir diş fırçası ile çok bastırmadan temizleyebilirsin, zaten macun kuruduktan sonra çok kolay temizleniyor.
Hocam benim Ryzen 5 2600X işlemcimde de aynı şekilde pinlere gitti termal macun, hiç bir şey yapmadım şu anda gayet güzel sıkıntısız kullanıyorum. Fazla takıntılık yapmana gerek yok diye düşünüyorum.
8700K’da pinler işlemci üzerinde değil anakart üzerindedir. AMD işlemci olsa pinlerin yamulmasından korkarsın ama Intel olduğundan fazla korkmana gerek yok. Bulabilirsen eğer İzopropil Alkol ile temizleyebilirsin. Alkolü pamuğa damlat ve hafifçe sil. Hiçbir sıkıntı kalmaz için rahat olsun.