İşlemci RAM Desteği Ve RAM Uyumu

Makaleler
159
Yer
Bursa-İnegöl
Daha fazla  
Meslek
Pc Doktoru
Profil Kapağı
1524814261
1a.jpg

Şimdi bu resimde göründüğü üzere, i5 4670K ile i7 4790k 1600MHz destekliyor. Şimdi diyelim ki 3300MHz destekli bir anakartım var. Bu anakarta 3300MHz bir RAM takınca sorunsuz çalışacak mı?

44.png

Gelelim diğer soruya, anakartta 3 adet 4GB 1600MHz DDR3 RAM var. Şu an aynısı satılmıyor ve üretilmiyor diye biliyorum.
  • Buraya 8GB takarsak MHz ve CL olarak aynı olursa sıkıntı olur mu?
  • Bu 3 cengaverin yanına aynısından mı takmak gerekiyor?
  • Ya da 4GB aynı değerlere sahip bir modül mü takmak gerekiyor?
Şimdi ben biraz araştırdım yabancı forumlarda, illa aynısını takmak gerekmiyor diyorlar. Kafamdaki soru işaretlerini net gidermem lazım.

@Recep Baltaş @BilgisayarKurdu @Nazım Paşa @Evie Frye @Barış Tolon

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Sorunsuz çalışmayacak.
  2. Diğer RAM'lerin yanına farklı bir RAM takarsanız uyumsuzluk olur, mavi ekran hatalarıyla karşılaşma ihtimaliniz yüksek.
  3. Evet, aynısından takmanız önerilir.
  4. Aynı seriden bir RAM takmanız gerekiyor.

• 3300 MHz alınan RAM modülü 1600 MHz olarak kullanılır. XMP ile 3300 MHz'ye çekebilirsiniz.
  • Diğer RAM'lerin yanına 4 GB DDR3 1600 MHz değerlerine sahip farklı markaya ait RAM takabilirsiniz. Şuan ben öyle kullanıyorum.
  • 8 GB DDR3 1600 MHz RAM takarsanız 20 GB RAM olur. Anakartınızın bellek desteği var ise sorunsuz kullanabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı