İşlemci Sabit Hızda Çalışıyor

Emrerdm

Hectopat
Daha fazla  
Resimde göründüğü gibi işlemci daima 1.2GHz hızında çalışıyor fakat işlemcinin stok hızı 2.8GHz. Stok hızına nasıl yükseltebilirim?

Boştayken bu değerlerde seyretmesi gayet normal. Sistem boşta olurken stok hızının bile altına düşebilir işlemci bunda bir sorun yok. Oyunlarda ve yük altında durum nasıl?

AIDA64 programı ile stres testine soktum. Programda CPU kullanımı %100 gözükürken görev yöneticisinde sabit %42 kullanım ve 1.2GHz hız devam etti. Oyunlarda da 1.2GHz hiç değişmiyor o değere sabitlenmiş gibi yük altında olsa da olmasa da 1.2GHz'de kalıyor.

Sıcaklıklar ne durumda?
Mesaj otomatik birleştirildi:

CPU sicaklığı 53 deredeymiş yeni farkına vardım. PC yüksek performans moduna mı ayarlı?

Hayır dengeli(önerilen) modda.

Son düzenleme:
Yüksek performans moduna aldım onun ayarlarında da işlemci kullanımı %100'e ayarlı ama maalesef 1.2Ghz ve %42'den yukarı çıkmıyor kullanım. Hocam bu arada 2 sene önce de bu konuyu açmıştım : İntel Core i5 4460 mı i5 6500 mü? inadımla birçok kişiyi yormuştum forumda . Ama hala bir bilgisayar almak nasip olmadı umarım bu ay Ryzen'li bir sistem toplayıp çağ atlayacağım. En azından alana kadar elimdekini tam performans kullanayım dedim ama böyle bir sorun yaşıyorum. İntel speedstep açıktır o yüzden GHz stabildir dedim ama bios milattan önce olduğu için hiçbirşey bulamadım buna dair. Her parçasını ayrı ayrı söktüm donanımsal birşeydir diye banamısın demedi en zorlu renderlarda bile bu değeri geçmeyecek sanırım.

Son düzenleme:
Sorunum çözüldü. BİOS'a girerek ''load optimized default''a bastım evet dedikten sonra kaydederek çıktım ve işlemci hızı normal haline döndü şuan 2.6GHz'e ulaştım. Yardımınız için teşekkürler @BERWAR ,@time to abandon ship .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…