İşlemci sıcaklığı 97 dereceye ulaşıyor

yusufi25

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayara 1 hafta önce bir termal macun değişikliği ve temizlik yaptım sonra her şeyini tamamlayıp kullanmaya başladım. Normal gidiyordu ama son 3 gündür bilgisayarım gittikçe yavaşlıyor ve bilgisayarı açtığımda işlemci fanının çalışmadığını gördüm. Kabloları kontrol ederken işlemci fanının kablosunda sanırım temassızlık olmuş az bir şey ittirince çalışmaya başladı takmadan önce işlemci sıcaklığına baktım 97 dereceydi. Sadece bir Chrome'u açmayı denedim bir de ETS'yi açmayı denedim zaten görev çubuğu falan 10 dakikaya yükleniyordu şimdi takılı ama halen aynı yavaşlığı sunuyor bilgisayarı sıfırladım ama bir şey değişmedi bende sorunu işlemciden kaynaklı düşünüyorum yeni işlemci almayı düşünüyorum ama önce bir forum sitelerine sorayım dedim sizce işlemciden mi kaynaklıdır ya da bunu anlayabileceğim CPU testleri var mıdır?

Hangi işlemciyi kullanıyorsunuz? İşlemci soğutucusu düzgün çalışıyor mu şu an?

İşlemcinin markası ve modelini biz bilmedikçe bir şey söylemesi zor. Bilgisayarın bütün özelliklerini söyleyebilirseniz size daha doğru bilgi verebiliriz.

İşlemcinin markası ve modelini biz bilmedikçe bir şey söylemesi zor. Bilgisayarın bütün özelliklerini söyleyebilirseniz size daha doğru bilgi verebiliriz.
amd ryzen 3 1200
8gb xpg spectrix ram
radeon rx 560
gigabyte a320m-h

evet şuan çakışıyor amd ryzen 3 1200

evet şuan çakışıyor amd ryzen 3 1200
1 hafta önce macunu değiştirdiğinizi söylemişsiniz. Fan o günden beri hiç çalışmadıysa tekrar sökün bakın macun kalmışmı.
tam 1 hafta olmadı 5 gün falan ama ben 2. gün bi fan da ses değişikliği fark ettim ama bilgisayardaki sıcaklığı dışarı veren fan çok fazla ses çıkardığı için yağlamıştım ondan ses azalmıştır diye düşünmüştüm sonrada bilgisayar yavaşladı taktıktan sonrada sıcaklı değerleri boşta 30 derecelerde geziyodu ama bi bakarım

bir aıkontı daha var ben öesela şimdi steamı yükliyim dedim ama yükledikten aonra açarken steam güncelleme için çevrimiçi olmalıdır lütfen ağ bağlantınızı kontrol edin diyo ama speed test yapıyorum veya chrome açıyorum ama bir aıkıntı yok

Son düzenleme:
Şu an boştaki sıcaklık değerleri 30 derecelerde mi?

Steam konusunu istersen ayrıca bir başlık aç. Onun işlemciyle alakası yoktur. Yine de cevap olarak steam i tamamen silip tekrar yükle diyebilirim.

Şu an boştaki sıcaklık değerleri 30 derecelerde mi?

Steam konusunu istersen ayrıca bir başlık aç. Onun işlemciyle alakası yoktur. Yine de cevap olarak steam i tamamen silip tekrar yükle diyebilirim.
galiba sorunu çözdüm işlemcide bir problem olmayabilir internet faturasını geç ödediğim için galiba bi forumdada adamın aynısı olmuştu internet kablusunu çıkarıp denediğimde normale dönüyo hızı ama takınca yne yavaşlıyo ona bağlı olabilirm acaba

Gerçekten sebebi buysa çok gülerim ne yalan söyleyeyim O yüzden hiç sanmıyorum sebebinin o olacağını.. İşlemcinin o sıcaklıklara çıkması ya işlemciden ya da soğutmadandır yüksek ihtimal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…