İşlemci sıcaklığı düşmüyor

morose44

Hectopat
Yer
MALATYA
Daha fazla  
Meslek
YAZILIM,PROGRAMLAMA,DONANIM
Herkese merhaba benim bu bilgisayarla başım dertte. Oyuna girince bu sıcaklıklara kadar çıkıyor. İşlemci fanını macunu yeniledim ancak sıcaklığı düşmüyor. Bazen en üsteki temp1 85 dereceleri görüyor oyundayken. Bir yardım eder misiniz, ne yapmam lazım?

mima.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanın metal yapraklarının arası toz dolmuş olabilir. Önerim fanı çıkar ve ilk önce elektirik süpürgesi ile iyicene temizle ve sonra Fön makinesi ile metal yaprakların arasına soğuk hava vur. Yeni bir termal macun sür ama bu termal macun bilinmeyen bir marka termal macun olmasın. Ve termal macunu orta derecede sür az veya çok olmasın.

Not: Metal yaprakların arasını temizlerken dikkat et yaprakları yamultma.

termal macun eskimiş olabilir değiştirisen ısınma azalır termal macunda sııkntı yoksa soğutmada vardır
termal macunu temiz
termal macun eskimiş olabilir değiştirisen ısınma azalır termal macunda sııkntı yoksa soğutmada vardır
termal macunu yeniledim yine aynı sadece oyuna girince bu seviyelere cıkıyor
Boştayken de ısınıyorsa virüs vardır eğer sadece oyunda bu kadar ısınıyosa bi termal macudan geçirelim işlemciyi
sadece oyunlara girince böle yapıyor ek fanda koydum ama nafile termal macun ıslemcınınkı yenılendı
İşlemci fanın metal yapraklarının arası toz dolmuş olabilir. Önerim fanı çıkar ve ilk önce elektirik süpürgesi ile iyicene temizle ve sonra Fön makinesi ile metal yaprakların arasına soğuk hava vur. Yeni bir termal macun sür ama bu termal macun bilinmeyen bir marka termal macun olmasın. Ve termal macunu orta derecede sür az veya çok olmasın.

Not: Metal yaprakların arasını temizlerken dikkat et yaprakları yamultma.
yukardada dedigim gibi macunu yenıledım fanları temızledım hatda ek fan da koydum yok düşmüyor
Speedfan değil de AIDA64 gibi uygulamalarla da atarsanız daha iyi olur.
hacı aidia64 de sıcaklıkları gösteren tablo yok

Dosya Ekleri

• emu.JPG
    emu.JPG
    44,8 KB · Görüntüleme: 226
  • ff.JPG
    ff.JPG
    63,8 KB · Görüntüleme: 221
Son düzenleme:
Merhabalar
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama yardımınıza ihtiyacım var.
Bir arkadaşımda işlemci var testini yaptık şimdi
Sizce bir sorun var mı bu işlemci de?

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    15,2 KB · Görüntüleme: 232
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı