İşlemci sıcaklığı durduk yere artıyor

Egid Dikmen

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Pro 16" M1 Pro Silver
Meslek
Ağa/Paşa
2 ay önce pc topladım RTX 3070 / İ5-12600K. Son 2 gündür işlemci aşırı ısınıyor sabah pcyi açtığımda "CPU over temperature error" verdi ve kapattım. Şimdi pcyi açıp Corsair'in ICUE uygulamasından baktığımda pcyi açar açmaz boşta böyle gözüküyor :

Ekran Görüntüsü (88).png

Mersin'in sıcak olması , havaların artık ısınması bunu etkiliyor olabilir mi? yoksa termal macun bu kadar çabuk eskimiş olabilir mi?
Not : BIOS'dan hiçbir ayar yapmadım. CPU Fan ayarını arttırmalı mıyım?
Not 2 : Kasa Corsair 4000D Airflow ve geldiğinde 2 fan ile geldi ( bir tane egzoz bir tane de önceki üçlünün ortasında) yani ön tarafta 2 fan eksik. Tamamlamalı mıyım?

Termal macun dandikse evet eskimiş olabilir, sıcak hava boşta 80 derecede çalışmasını sağlamaz. Bir ön bir arka fan da sorun değil.
AIDA64 üzerinden anakart sıcaklığı kontrol edin yüksekse BIOS ya da anakartla ilgili bir sorun olmuş olabilir, anakart sıcaklığı normal sadece CPU yüksekse termal macun olabilir.
Sistemi hazır olarak aldıysanız veya soğutucu montajını başkası yaptıysa genelde ucuz termal macun kullanılıyor iki toz oluyor.

Bunun Mersin ile alakalı olduğunu hiç sanmıyorum. Soğutucunuzu kontrol edin, soğutucunuz nedir?
Soğutucum bu hocam.
Termal macun dandikse evet eskimiş olabilir, sıcak hava boşta 80 derecede çalışmasını sağlamaz. Bir ön bir arka fan da sorun değil.
AIDA64 üzerinden anakart sıcaklığı kontrol edin yüksekse BIOS ya da anakartla ilgili bir sorun olmuş olabilir, anakart sıcaklığı normal sadece CPU yüksekse termal macun olabilir.
Sistemi hazır olarak aldıysanız veya soğutucu montajını başkası yaptıysa genelde ucuz termal macun kullanılıyor iki toz oluyor.
Aldığım cpu fanın içinden çıkan termal macunu kullandım tüm parçaları ben ayrı alıp kendim birleştirdim de AIDA64 program adı mı?

Soğutucum bu hocam.
Arctic Freezer 34 dandik bir soğutucu değil ve gayet yeterli. Soğutucunuzun işlemciyle arasında boşluk kalmadığından ve gevşek durmadığından tamamen emin olduktan sonra değerleri yeniden kontrol edin. HTK 002 ile bile bu soğutucu 50 derecenin üstünü göstermez boşta. Kutusunun içinden çeşit çeşit vida çıkıyor sanırsam, biraz gevşek duruyorsa orta boy olanını kullanabilirsiniz. Tam detaylı bilgim yok.

AIDA64 program adı mı?
Evet.

Arctic Freezer 34 dandik bir soğutucu değil ve gayet yeterli. Soğutucunuzun işlemciyle arasında boşluk kalmadığından ve gevşek durmadığından tamamen emin olduktan sonra değerleri yeniden kontrol edin. HTK 002 ile bile bu soğutucu 50 derecenin üstünü göstermez boşta. Kutusunun içinden çeşit çeşit vida çıkıyor sanırsam, biraz gevşek duruyorsa orta boy olanını kullanabilirsiniz. Tam detaylı bilgim yok.

Evet.
Hocam önerdiğiniz bir termal macun varsa alayım bir de onu deneyeyim. Gevşeklik yok kendim taktım hatta olsa da 2-3 ay sonra olur muydu bilmiyorum ama yine de garantiye alıp değiştirmekte fayda var. Bu arada kasanın önüne veya tam işlemci fanının üstüne bir fan koymalı mıyım?
Siteye girdim de hangisini indireceğimi bilemedim :
aida64.png

Hocam meraktan bir şey soracağım OC yapmayacağınız içinmi k serisi işlemci aldınız sadece soruyorum.
İşlemciyi değil oc yapmayacağım için anakartı seçtim. Aslında DDR5 sistem toplayabilirdim ancak anakartın fiyatlarına bakında vazgeçtim bunu aldım.

İşlemciyi değil OC yapmayacağım için anakartı seçtim. Aslında DDR5 sistem toplayabilirdim ancak anakartın fiyatlarına bakında vazgeçtim bunu aldım.

İşlemciyi de k serisi olmayan bir işlemci alsaydın bari paran cebinde kalırdı boş yere bir tık olmuş ama senin kararın.

İşlemciyi de k serisi olmayan bir işlemci alsaydın bari paran cebinde kalırdı boş yere bir tık olmuş ama senin kararın.
Hocam ileride sistemi ddr 5 yaparım anakartı ve ramı değiştiririm diye düşündüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı