Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

Senin adına sevindim dostum.

Teşekkürler. Sormak istediğim bir şey var. Undervoltu yaptım ve bilgisayar açılınca açılması için uyarladım. Fakat undervoltu yüksek performans modundayken ayarladığım için güç tasarrufuna geçirdiğimde mavi ekran veriyor. Bilgisayar açılınca güç tasarrufu moduna geçmiş oluyor. Tam tersini yapmak istediğimde de aynısı oluyor. Bunun bir çözümü var mı? Hep yüksek performansta kullanmak sıkıntı yapar mı? Çoğu zaman nette geziniyorum.

Hayır sorun yaratmaz. İlk dediğine gelince Intel XTU'nun profile bölümünde ayarlamalaı yaparak sorunu çözebilirsin.

Hocam bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Intel xtu programı ile son sürümde undervolt yapamıyorsunuz. Önceki sürümleri yüklemenizi öneririm. Intel xtu programının son sürümünde Core voltage offset ayarlarını değiştiremiyorsunuz.

Son düzenleme:
Ryzen 5 3550H adlı işlemcim var. Boş bir vakitte deneyeceğim dediklerinizi.

Hayır sorun yaratmaz. İlk dediğine gelince Intel XTU'nun profile bölümünde ayarlamalaı yaparak sorunu çözebilirsin.

Profil kısmında bir şey göstermiyor. Ne zaman güç seçeneklerinden bir şey ile oynamaya kalksam direk mavi ekran alıyorum ama ayarlar sıfırlanmıyor. Galiba direk böyle bırakacağım. Yüksek performans sırasında hep Turbo'da mı çalışıyor işlemci?

İşlemcim Undervolt desteklemiyormuş. :| Yine kaldık sıcaklıkla başbaşa.

Evet Turbo Boost açık kalıyor yüksek performans modunda lakin zararı yok şarjın çabuk bitmesi hariç.

İşlemcim undervolt desteklemiyormuş. :| Yine kaldık sıcaklıkla başbaşa.

@Whiseron arkadaş BIOS güncellemesi ile undervolt ayarını 10. nesil işlemcide açabilmiş. Sende dene istersen kral.

Bende de i5-9300H var. Sizin yaptığınız ayarlamaları yaparsam sorun çıkarır mı?

Herkesde ayarlar farklıdır. Ben 9300H işlemcimde -155 değerini kullandım aynı işlemciye sahip arkadaşımda denediğimde mavi ekran aldı. Herkesde farklıdır yani stabil değerleri kendiniz bulmalısınız.

@Whiseron arkadaş BIOS güncellemesi ile undervolt ayarını 10. nesil işlemcide açabilmiş. Sende dene istersen kral.
Deneyeceğim. Şuan BIOS olarak 1.08 var , 1.10 sürümü gelmiş. Ama AMD sağolsun mobil işlemcilerde undervolt yapmayı kapatmış. Belki yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…