Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

Hocam Prime95 uygulamasında ne kadar süre boyunca test yaptınız?

Ben deneyerek ve tavsiye edilen bazı voltage and cache değerlerine göre testler yaptım. Normalde 95 derecelere ulaşıp Thermal Throttled olan işlemcim değiştirdiğim cache ve voltage değerleriyle beraber 78-82 dereceleri arasında sabitlemeyi başardım. Ancak Prime95 cidden sağlam bir stress testi sanırım. Ben bir saat boyunca Prime95'te torture test'te tüm çekirdekleri çalıştırdım ve stress testinin belirli aşamalarında sıcaklıkların yükselip düştüğünü farkettim. Fotoğrafta görülen kırmızı ile belirttiğim kısımlarda undervolt yapılmış olsa dahi 90 derece üstüne çıktı. Ancak Intel'in kendi uygulamasından yaptığım stress testinde herhangi bir thermal throttled yaşamadım. İşlemci 78-79 dereceleri gördü maksimum. Atmış olduğum Intel ekran görüntüsünde sol alttaki grafikten görebilirsiniz. Mor çizgi maksimum 80 derecelerde.

Sonuç olarak demek istediğim şey şu, Prime95 testi farklı şekilde zorluyor. Testin aşamaları var ve bazı kısımlarda daha çok ısınıyor. Ben uygun değerleri buldum gibi. Oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum. Eskiden oyunlarda 90-95 derece çalışan işlemcim şimdi 80 derece çevresinde çalışıyor. Ancak Prime95 testinin büyük çoğunluğunda 78-80 derecede kalmama rağmen, bazı aşamalarında 90-95 dereceyi gördüm. Resimlerde belirtmiştim.

Siz testi ne kadar uyguladınız. 30 dk veya 1 saat uygulayıp deneyiminizi paylaşabilir misiniz? Benim deneyimlerim bu yöndeydi. Acaba sizinki de böyle mi?

Bu arada çok teşekkür ederim. Rehberiniz çok yardımcı oldu.

Hocam merhaba, benimde işlemci i5 10300h. Arkadaşınız Throttlestop ile voltajı düşürebildi mi, işe yaradı mı?
Dostum 10. nesil işlemcilere undervolt desteği kapalı. Sana tavsiyem BIOS güncellemesi yap belki açılır. Arkadaş öyle açmıştı yukarıyı okuyabilirsin.
Bir de Monster Laptop kullanıyorum. BIOS çok farklı undervolt kilidi diye bir şey yok. BIOS değiştiremiyor muyuz?

Core voltage offset kısmı seçilmiyor
i5 10200h.

Core voltage offset kısmı seçilmiyor.
i5 10200h.

Tamamdır diğer uygulama ile hallettim Core voltajında da cache de de -125'e kadar sorunsuz bir şekilde gitti şu an PC boştayken bile 3.5 GHz ve 4 GHz arasında gidiyor sebebi nedir sıcaklıkta bir sorun yok @Trieetz

Sıcakklığım çok iyi Prime95'te maksimum 72 derece gördüm normalde 80 küsurları görüyordum ve GHz oynak oluyordu bu testte Full sabit 3.98 GHz de kaldı.

Bakın %2 kullanımda 4.03 GHz.

Son düzenleme:
İyi günler i5 10300h işlemcili Casper G770 kullanıcısıyım. Herkes de olduğu gibi çok yüksek sıcaklık sorunum var fakat ne ThrottleStop ne de Intel XTU ile herhangi bir voltaj düşürme işlemi yapamadım. BIOS güncellemesi yapıp tekrar denedim ama yine olmadı. Konuyla ilgili yardım edebilecek var mı?

Hocam kardeşimin laptopa uyguluyorduk Minecraft'da bile 80dereceye çıkıyordu işlemci undervolt Core voltage -120 Cache'i -110 yaptık tam ekrana alınca mavi ekran yedi Windows çöktü format atıyoruz şu an. Nerede yanlış yaptık acaba?

Hocam rehber için teşekkürler. Bilmediğim için soruyorum, Thrrottle ile volt azalttıktan sonra laptop her açılışında tekrar mı yapmalıyım işlemi? açıp o değeri verip tekrar kaydetmem mi gerekiyor yani? Bir de şey var mesela yanlış bir değer girersem mavi ekran verdikten sonra pc kapanıp açıldıktan sonra tekrar volt değeri sıfırlanmazsa öyle kalma ihtimali var mı? İşlemcim 10300h 1660ti ekran kartım var.

Ben fivr kısmına girdiğimde fivr control lock olarak gözüküyor voltaj değerleri. Herhangi bir değiştirme yapamıyorum. Sorun ne olabilir?

Son düzenleme:

Çok sağ ol yaa acayip kötü bir laptopum var ve işlemci maksimum 96 derece görüyor bakalım kaç dereceye kadar indirebileceğim.

Çok sağ ol yaa acayip kötü bir laptopum var ve işlemci maksimum 96 derece görüyor bakalım kaç dereceye kadar indirebileceğim.
ThrottleStop ile yapmanız taraftarıyım. İşlemcinize hatta bilgisayarınıza göre bile değişir. Ve her bilgisayarda Voltaj regülatörüne tam erişim sağlayamazsınız. Eskiyse bilgisayarınız regülatöre erişemeyip yapamayabilirsiniz.

Hocam fotoğraflar bende gözükmüyor bende mi sorun var yoksa fotoğraflar bozuk mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…