Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

Kanka bende böyle açılmıyor o dediğin yerler işlemci i5 1035G1.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bu UV işlemi bende işe yaramıyor. -1000 yapmama rağmen mavi ekran bile almadım ve dediklerinizi harfiyen yaptım. Laptopu açıp kapatınca değerler eski haline geliyor bence yaptığım değerler etki etmiyor sisteme. Win10 kullanıyorum yok mudur bir çözümü?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarına bir bakın derim. BIOS'ta eğer sabit bir voltaja dayalı ise windows içinden kontrol etseniz bile etki edeceğini düşünmüyorum. İşlemcinizde desteklememe gibi bir sorun da olabilir. VRM kontrolcünüz de olmayabilir. Değişir yani bu olay.

DELL 7567 kullanıyorum. i7 işlemci var. Dediğiniz yerden tam olarak nereye bakacağım ve neyi düzelteceğim? BIOS'da yanlış bir işlem yapmak istemiyorum malum.

DELL 7567 kullanıyorum. i7 işlemci var. Dediğiniz yerden tam olarak nereye bakacağım ve neyi düzelteceğim? BIOS'da yanlış bir işlem yapmak istemiyorum malum.
Hovam tam kesin olarak ne yapılacağını bilmiyorum. Aynı laptopa sahip değiliz. İnternetten bakabilirsen güzel olur.

"Dell 7567 Undervolt guide" vb. şeyler yazar isen yardım alabilirsin diye düşünüyorum.

İşin ehli olan @erengore arkadaşımızı etiketlemeyi unutmak istemiyorum. Yardımı olabilir diye düşünüyorum.

Arkadaşımız Dell üzerinde nasıl UV kilidi açıldığını araştırsın. BIOS üzerinde ilgili ayar olabilir. CFG Lock diye geçiyor olabilir.

Senden Allah razı olsun termal macun değiştirip üstüne buradaki konudan esinlenerek i7-6700HQ işlemciye -180/-165mv(cache-core) undervolt uyguladım. MSI GE62 6qf modeli kullanıyorum ve Prime95 testinde Turbo fan modunu açmamama rağmen 75dereceyi geçmedi benim için gayet tatmin edici değerler.

Teşekkürler hocam. Güle güle kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…