Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

Öncelikle emeğine sağlık , çok yararlı bir konu. Bende de Acer Nitro vn17 Nitro VN7-791G-57bp var i5-4210h işlemcim var, Black desert online oyununda , turbo ile 93-97, turbo yu kapatınca 85-92 yi görüyorum. Bunu yaparsam illaki bir faydası dokunur değil mi

Turbo işlemcininin hızını temel hızdan çıkarıp daha yükseklere çıkartır. Eğer turboyu kapattıktan sonra bile sistem rahat rahat çalışıyor ise yapabilirsiniz.

Komple turboyu kapatmak yerine de turbonun hızını örnek olarak i5 1035g1 3.6 turbosu varsa ben onu 1.5'da kullanıyorum. Bi şekilde yapabilirsiniz.

Arkadaşlar undervolt yaptım gayet işe yaradı lakin laptop yeniden başlatılınca ayarlar sıfırlanıyor neden böyle?

Sağ altta "save voltages immideatly" tuşu var onu tikledin mi?
Tikledim, aslında ayrı konu açtım bunun için. Meğer her laptobu açtığımda throttle stop uygulamasını açmam gerekiyormuş. Açınca ayarlarım geri geliyor. Ben bir kere yapcam bitcek sanıyordum.

Tikledim, aslında ayrı konu açtım bunun için. Meğer her laptobu açtığımda throttle stop uygulamasını açmam gerekiyormuş. Açınca ayarlarım geri geliyor. Ben bir kere yapcam bitcek sanıyordum.
Yok hocam onun için startupa atmanız lazım internetten bakabilirsiniz şu anda hangi klasöre atmanız gerektiğini unuttum

@avkila.tech sağ olasın şimdilik düzgün çalıştığından emin olana kadar manuel gideceğim sonra dediğini yapacağım.

i5 10300H, Core -160, cache -150 şu anlık. 1 saat çok değil mi ben 4-5 dk yapıyordum. Arada sorun çıkarıyor sanırım testi çok kısa tuttuğum için.

i5 10300H, Core -160, cache -150 şu anlık. 1 saat çok değil mi ben 4-5 dk yapıyordum. Arada sorun çıkarıyor sanırım testi çok kısa tuttuğum için.
Mavi ekran yiyor sen veya oyunlarda fazla takilma oluyor diyor isen core u -130 cshce yi 120 yap.

@erengore hocam sizce arkadasin voltajlari iyi mi yoksa fazla mi? bana fazla geldi de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…