Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

@avkila.tech yok hocam normal kullanırken mükemmel çalışıyor, 20 derece soğuma oldu laptopta çok mutluyum. Sadece nedense laptop yükte değil boştayken veya turbo boost kapatınca mavi ekran alıyorum.

@avkila.tech yok hocam normal kullanırken mükemmel çalışıyor, 20 derece soğuma oldu laptopta çok mutluyum. Sadece nedense laptop yükte değil boştayken veya turbo boost kapatınca mavi ekran alıyorum.
Turbo boost kapatınca almanız çok garip.

Boşta iken bile bsod yiyorsanız çok fazla undervolt yapmışsınız demek ki. Birazcık daha voltaj verin.

Turbo Boost kapatınca almanız çok garip.

Boşta iken bile BSoD yiyorsanız çok fazla undervolt yapmışsınız demek ki. Birazcık daha voltaj verin.

Şu anki değerler sıcaklık ve performans açısından tatmin ediyor, farklı bir yöntem buldum throttle stop'ta profiller varmış. Farklı profillere farklı voltajlar atadım böylece rahatça oynayabiliyorum o sıradaki kullanımıma göre. Kullanım sırasında arada bir profil vasıtasıyla voltaj değiştirmek zarar verir mi laptopa?

Kesin bir sey soyleyemem. Bios da etkili bir faktor throttlestop indirip fivr sekmesini atar misiniz?
bu mu?

Bilgisayar mavi ekran verdikten sonra programdaki Volt 0'a geliyor bidahamı yapmam lazım yoksa oldu mu?

Son düzenleme:
Yanlışlıkla ThrottleStop ana menüdeki Disable Turbo seçeneğine tıkladım. Bilgisayar dondu resetledim. Fakat ThrottleStop açmayı her deneyişimde bilgisayarı donduruyor. İni dosyasına bakayım belki orada vardır ayarı kapatma seçeneği dedim bulamadım.
Edit: ini dosyasını silip baştan ayar çekeyim bari.

Son düzenleme:
Benim başıma şöyle saçma bi durum geldi sizinlede paylaşayım ki belki birine lazım olur. Benim 1660ti i7 9750H lı laptobum var ve laptoba sıvı metal işlemi uyguldım bu yüzden işlemci ısıdan dolayı kendini sınırlamadığı için 80w lara kadar çıkmaya başladı. Ekran kartıda yükteyken 80w çektiği için benim 180w lık adaptör yetmemeye başladı ve bilgisayar yükteyken güç kesip kapanmaya başladı. Şuan ise işlemciyi ThrottleStop ile -160mv da sabitledim oyunarda max 30w görüyorum stres testinde ise 70w kadar çıkıyor. Çözüm olarak monsterr 3060larda çıkan 220w lık adaptörden arıyorum.

Hocam demek istediğinizi anladım. Keşke bd prochot idi sanırım. O ayarlardan sınırlamayı yapsaydınız. Veya BIOS ayarında işlemci throttle sınırına bir göz atsaydınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…