Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

Prime95 üzerinde dikkat etmem gereken nokta tam olarak neresi.

Ne yalan söylüyeyim pek bilmiyorum ben genelde agir oyunlarda 1.5 2saat gecirerek test ettim tek emin oldugum Prime 95'te 20dk test yapip islemci hotspot degerine bakacaksin 2. bildigim cöküp çökmeyecegi istersen ağır oyunlara gir sıcaklıklara bak illahada Prime95 olacak degil yani 1 2 saat oyun oyna gidip de LoL Valorant oynamada.

Prime95 üzerinde dikkat etmem gereken nokta tam olarak neresi.

ThrottleStop kullaniyorsan orada test bölümü vardı bu Intel zımbırtısı uğrasılacak düzeyde değil çünkü.

new world girmeye korkuyorum gırdıgım gıbı 85 fırlıyor acaba direk garantiye yollayıp ücret iadesi mi istesem işlemci tek sorunu sıcaklık baska sorun yaratmıyor performansıda gayet yeterli bu sısteme baska işlemci takınca 55 65 arasında kalıyordu max sıcaklık degeri

reis anlıyorsan sana dc vereyim birlikte bakalım mı ya kac gündür forumlarda çürüdüm

PC bende değil okullardan dolayi ondan pek DC bakamam maalesef bu yüzden ytde i7 14700k yaz (14700k diye hatirliyorum islemcini) orda uv degerleri var kısmen referans alabilirsin cokta önemli birsey degil uygulamalarla ugrasma

Hocam anakart güzel zaten senin simdi ASUS'un sitesine git oradan yeni Intel'in gonderdigi BIOS Update var onu yap yaptiktan sonra sıcaklik dusmustur ama islemci zarar görmüs olabilir YT'de PC hocasi veya Donanım Arşivi video yapmisti bununla ilgili 14. ve 13. nesil islemciler kendilerine zarar veriyordu senin islemcide zarar gormus olabilir istersen iade et baska bir şey al istersen etme BIOS Update yapip oradan voltaj düsür.

Son düzenleme:
Bios upgdate yaptım evet malesef sıcaklıklar aynı araştırmalarıma göre onunda nedeni yüksek voltage sorunu sanırım YT'den baktım ama hep yabancı kanallar / ben sistemi parça parça alıp kendim topladım

• Intel i7 14700K.
  • MSI Gaming Slim RTX 4060 Ti.
  • ASUS ROG STRIX B760'a Gaming Wi-Fi
  • Petriot Viper Venom 5600 MHz 32 GB.
  • Cougar poseidon Elite 360 mm sıvı soğutma.
  • Rampage 750W +80 Gold PSU.
  • Rampage ıceblade Pro whıte 7x120mm.

şu şekilde sistem

o zaman en mantıklısı iade etmek yarın kargolayayım. peki bunlar ücret iadesi verirler mi istesem ağzım yandı üstüne biraz ekleyip ryzen 9 7950x3d alabilirim anakartıda satıp üzerine ekleyerek. veya değişim yaparlarsa aynı işlemcideki sorunu gidermiş olabilirler mi silikon kalitesinden kaynaklıda olabilir çünkü

360mm tutamiyorsa isimiz yaş hocam trde donanım arsivi ve pc hocası var onlara bak istersen tekrardan ama anakart cöp olucak yine intel islemci alican mecburi benzer sorun cikabilir istersen dene sansinida ne kadar iyi olur senin icim bilemem onun disinda dedigim gibi biostan uv yapicaksin

i7 14700Kda silikon dandik gelmez bana göre kendini cok zorlama yine de 4060 Ti icin 7600 7500Fte yeter besleme konusunda R9 7950x3D i7 14700Kdan ustte kalir ve cok pahali olur en temizi sanirim R7 7800x3D olur Intel degisim yapabilir bence sonucta cok iade yaptilar bu son nesillerdede senin sogutucu ne olacak AMD uyumlu mu? Pek bilgim yok bu konuda simdilik islemciyi iade etmeyi dene yada degismeyi duruma göre bakarsın

Son düzenleme:
Sogutucu hem İntel hemde AMD uyumlu ondan yana sorun yok o zaman en mantıklısı ücret iadesi olursa isteyip R7 7800x3d ve uyumlu güzel bir anakart almak aslında halen inteli istiyorum ama malesef sorun yaşamakta can sıkıcı

Oyun konusunda R7 7800x3D çok daha iyi Intel istiyorsan riski göze alacaksın ama ben şu ana kadar Intel'den sağlam acı çektim 360mm ile R7 7800x3D cok daha serin calisacagi zaten gercek i7 14700K ile hemen hemen aynilar hatta R7 7800x3D bir tık daha uygun anakartinda saglam satıp yine güzel bir şey alabilirsinde 4060 Ti biraz düsük kalıyor islemciye göre

Çekirdek sayisi ve performansıyla mı alakali isteme sebebiniz yoksa intel sevme duygusu mu? Cünkü amd baya sağlam girdi piyasaya yanlış hatirlamiyorsam x3d modelleri bu sene inteli cekirdek performansinda yakaladi hatta gecti diye biliyorum

Aslında daha önceden r7 3700x vardı sattım ve stabil ve çekirdek sayısı yüksek oldugu ıcın ıntele gectim ama şansıma bu sorun patlak verdi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…