Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

Cevabınızı bekliycem.

Dostum girdim 5 6 dakikadır oyundayım ekran kartı max 65 işlemci 89-92 oldu max. Ve yine drop yaşadım. Aşağıya görev yöneticisinde işlemcinin fotoğrafı ve dediğiniz uygulamada yaptığım ayarı atıyorum. Kafayı yemek üzereyim ne denediysem olmadı. Gerçekten 30 dk oynamaya katlanamadım. Sinirlerim bozuk haldeyim. (Görev yöneticisinde ki hali oyunu alt taba aldığım için %8.)

Dosya Ekleri

• dfhdfgdsg.png
    16,1 KB · Görüntüleme: 300
  • sdgfdhfghgfjf.png
    105,4 KB · Görüntüleme: 335

ThrottleStop ile undervolt yapın bu programla ikisinede ayrı voltaj veremiyoruz. ThrottleStop kullanıyorum ben ve FPS düşmesi yaşamıyorum ThrottleStop kurun bu konuda anlattım nasıl yapıldığını onunla undervolt yapın cacheye göre Core voltage daha çok inebilir bu programla ThrottleStop ile. Yazdıklarımı okuyarak yapın farkı görüceksiniz.

Peki deneyeceğim. Peki intelin programında ayarladığım voltajı nasıl iptal edeceğim?

0 seçin apply deyin ve programı silin.

Dostum aklıma gelen başıma geldi. Bu uygulamalar benim işlemcimin hızından frekansında herhangi bir değişiklik yapmıyor. Teker teker indirdim en son 250 ye indireyim bakalım normalde değiştirse kesin mavi ekran vermesi gerekmez miydi? Ne yapmalıyım şimdi bu programlar işe yaramıyor bende.

Dosya Ekleri

• iiiiiiiiiiiiiii.png
    115,9 KB · Görüntüleme: 362

Bak kardeş Prime95 testini açarak voltajı düşür yazmışım konuda tam okuman gerek konuyu. Sen Prime 95 testini kurup çalıştırmalısın işlemcin Full hızda çalışacak Benchmark gibi düşün öyle voltaj düşürücen o program işe yarıyor sen işlemciye yük bindirmiyosunki göresin o programın işe yarayıp yaramadığını. Ben 95 dereceden 80 indirdim işe yaramasa bende de işe yaramaz. Prime95 kurup prim59'den testi başlatmalısın testi başlatmadan yapamazsın konuyu tam oku.

CPU Core CPU cache ayarını buldukdan sonra deneyin. Sıcaklığı kontrol edin herhangi bir düşüş oluyor mu diye. Ayrıca eğer düşüş olmazsa işlemcinizin frekansını kısmak zorundasınız 5GHz bir laptop için çok yüksek frekans ayrıca bir laptopun tüm çekirdekleri yükdeyken 5 GHz çıkması neredeyse imkansıız.

Solda bakar mısın görev yöneticisine. Başlattım testi. %100 kullanımda işlemci. Fotoğraf atmasam tamam da %100 kullanımda işlemci ya.

Solda bakar mısın görev yöneticisine. Başlattım testi. %100 kullanımda işlemci. Fotoğraf atmasam tamam da %100 kullanımda işlemci ya.
Düzenledim yazıyı Deneyin oyunda olmazsa malesef frekans kısmak zorundasınız onuda bu programdan yapa bilirsiniz ThrottleStop dan aynı ekranda sol altda çekirdek başına düşen frekans var. 5 GHZ 4 indirin yada 4.5 GHZ bir laptopun 5 GHZ yükde çıkması imkansiz masaüstü değil.

Burdan indire bilirsiniz. İşlemciniz çok güçlü naparsanız yapın. Bir laptopun yükte 5 GHZ çıkması imkansızdır.

Hepsini 4 e çektim bu şekilde oyuna girip denememi mi istiyorsunuz?

Dosya Ekleri

• fdghfdhgfhj.png
    23,2 KB · Görüntüleme: 366
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…