Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

Çok iyi bir rehber olmuş. 5500U işlemcime -0.50 mV undervolt yaptım. 10 derece kadar düşüş sağlandı ve drop yemiyorum artık .

Merhabalar, i7 10750h islemcim var undervolt yapilmiyor diye biliyorum ve henüz denemedim fakat bios ayarlarında xtu interface enabled yaziyor ve bunu degistiremiyoruz. Bu undervolt yapabileceğim anlamına gelir mi ?

Merhabalar, i7 10750h islemcim var undervolt yapilmiyor diye biliyorum ve henüz denemedim fakat bios ayarlarında xtu interface enabled yaziyor ve bunu degistiremiyoruz. Bu undervolt yapabileceğim anlamına gelir mi ?
Yazılıma girip kontrol etmeniz gerek Intel xtu ve diğer yazılımı bunu emin olarak söyleyemem hiç kullanmadım 10750H işlemci.

Yazılıma girip kontrol etmeniz gerek Intel xtu ve diğer yazılımı bunu emin olarak söyleyemem hiç kullanmadım 10750H işlemci.
Hocam benim i5-10300h işlemcimde prime95 torture test açıkken offset voltage değiştirmeye çalıştığımda sağ üstteki offset kısmı hiç oynamıyor hep 0'da kalıyor. Nasıl yapabilirim?

Hocam benim i5-10300H işlemcimde Prime95 torture test açıkken offset voltage değiştirmeye çalıştığımda sağ üstteki offset kısmı hiç oynamıyor hep 0'da kalıyor. Nasıl yapabilirim?

Sanırım 10. nesil ve sonrası mobil işlemcilerin undervolt ayarı kapalı maalesef. 9300H laptop ile bende işe yaradı sizde yaramıyor maalesef.

@Trieetz bende i5 9300H lı makina kullanıyorum bırakın stres testini antivirus programi tarama yapsa islemci 100°C buluyor. Marka sıcakligi 90°C sinir belirlediği için 90°C den sonra işlemci frekans dusuruyor en son işlemci 90°C de 3.20 GHz de calisiyor. Macun yeniledim. (Arctic Editiyon 2019) bir kaçkere undervolt yaptmaya caliştim ama tam vwrim alabilecegim ince bir ayar tutturamadım.

Casper laptop kullanıyorsun değil mi?

Undervolt yapmanı öneririm. Macun değişimi işine yaramadıysa. Bende aynı işlemcinin Acer marka laptopunu kullanıyordum. Güzel bir undervolt ile maksimum 85 derecelerde Turbo frekans da görüyordum.

Hayır Dell G3 3590

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…